am mai lucrat in perioada 20.01.2005 pana in perioada 01.07.2006 sau 01.08.2006 (aici nu mai stiu exact daca a fost iulie sau august, dar oricum nici mai tarziu si nici mai devreme de aceasta perioada)
este la negru, deocamdata. Am inchiriat un stand in europa si am inceput de 4 luni si inca nu pot sa-mi dau seama daca se merita sa-mi deschid firma si plus de asta nu stiu nici cum sta treaba cu firma, cu impozitul...
...referitor la ce a-ti spus mai sus: eu am lucrat la ultimul loc de munca din data 01.07.2007 pana la data de 01.02.2009. Daca imi bag cartea de munca la acel prieten din luna august pana in februarie( 6 luni) si imediat cum se termina perioada determinata, depun dosarul de indemnizatie de somaj...ma incadrez? Si o ultima intrebare...cat pot beneficia de somaj in acest caz?:)
:( m-am gandit si la varianta cu tatal, dar tatal este baza si daca intra in postnatal nu cred ca mai poate lucra.
eu am o mica afacere... ca sa-i zic asa, dar merge cam prost iarna si din aceasta cauza nu ne permitem sa-l bagam pe tatic in postnatal.
... ar mai exista o solutie, dar nu stiu daca se poate: am un prieten care are un butic, se poate sa-mi bag cartea de munca la el ( adica sa ma angajeze dar fara sa stau la program ) si sa-mi platesc eu darile catre stat? Daca da, asa as beneficia de indemnizatie?
Va multumesc de ajutor si scuzati-ma daca sunt prea cicalitoare:">
Buna-ziua! Va rog frumos, sa ma ajutati si pe mine daca se poate.
Eu nu mai lucrez din data de 01.02.2009... inca nu sunt insarcinata dar as vrea sa raman cat mai repede. Legat de acest fapt, am 2 nelamuriri:
1- cele 12 luni in care trebuie sa cotizezi la stat, includ si cele 9 luni de sarcina?
2- am auzit pe la cunostinte ca as putea sa-mi duc cartea de munca la Fortele de Munca, si in functie de salariul care il stabilesc... sa platesc din mana darile catre stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pe 2 ani. Este posibil asa ceva?