avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate dany123

Activitate dany123

Răspuns la discuția Donatie,jumatate de apartament.
va multumesc din suflet pentru raspuns.
multumesc pentru raspuns,este foarte usor de scris dar mai greu de pus in practica;tatal a inchiriat apt. de un an de zile,ia 300 de euru/luna si la intretinere are 12mil.restanta de cand locuia acolo.Cu banii isi ia de baut .Ganditi-va;daca vindem apt.el isi ia banii ii bea si pe urma ce face ?Acum sta cu o femeie intr-o ''baraca''si traieste din pensie(64ani)si din banii de apt.(300euro/luna).Cand e treaz vrea sa imi doneze partea lui si sa ramana in casa pentru tot restul zilelor ,cand e beat vrea sa vanda...cum sa fac?
va multumesc pentru raspuns,nu poate fi vorba de intretinere,in momentul de fata eu vreau sa vand apt. si sa impartim banii.Si el doreste acelasi lucru,dar avand in vedere ca dorinta mamei a fost ;ca el sa stea in apt.si eu sa fiu mostenitorul,incerc sa respect aceasta dorinta.Revenind la subiectul precedent,ce act se poate intocmi ca acesta (actul)sa nu fie ,anulat sau ''atacat'' .Va multumesc .
multumesc ptr.raspuns.Apt.a fost al mamei inaintea casatoriei cu al doilea sot.
Cand apt.s-a cumparat,erau casatoriti.Al doilea sot(tatal vitreg)a fost condamnat in timpul casatoriei cu tentativa de omor,deoarece a injunghiat-o pe mama.Nu au divortat,mama a murit ,tatal a ramas in apt,a promis ca imi doneaza apt.cu clauza -ca acesta sa locuiasca in apt.pana la sfarsitul vietii sale,termenul ptr.succesiune a expirat,el a facut o succesiune,si a spus ca eu renunt la totin favoarea dansului,eu l-am dat in judecata,am jumatate si el jumatate.
Acum are de plata cheltuieli de judecata,a inchiriat apt.,ia 300de euro lunar si vrea sa il las in apt pana la sf.vietii sale,si sa imi dea jumatatea lui,mie.Eu nu mai am incredere,vreau sa stiu ce trebuie facutca acest individ sa nu isi mai schimbe parerea si sa imi faca necazuri,si daca ramane in apt.sa isi plateasca cheltuielile ptr. intretinere.Nu are copii,are frati,surori,nepoti.Va multumesc.
Buna ziua tuturor,va rog sa imi dati si mie niste ifirmatii.Santem tata vitreg si fiu,in urma decesului,mamei,tatal vitreg,vrea sa lase apartamentul(partea sa de apt.)fiului cu conditia ca acesta (tatal)sa locuiasca in apt.pana la sf.vietii.
Pretentiile fiului;tatal sa plateasca intretinerea si cheltuielile de intretinere,lunar.
Ce act trebuie facut la notar ,cu ce clauze,etc...,ca acest act sa nu poata fi ''atacat''.
Va multumesc anticipat.