avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donatie,jumatate de apartament.
Discuție deschisă în Executare silită

Donatie,jumatate de apartament.

Buna ziua tuturor,va rog sa imi dati si mie niste ifirmatii.Santem tata vitreg si fiu,in urma decesului,mamei,tatal vitreg,vrea sa lase apartamentul(partea sa de apt.)fiului cu conditia ca acesta (tatal)sa locuiasca in apt.pana la sf.vietii.
Pretentiile fiului;tatal sa plateasca intretinerea si cheltuielile de intretinere,lunar.
Ce act trebuie facut la notar ,cu ce clauze,etc...,ca acest act sa nu poata fi ''atacat''.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dany123 , utilizator 04:51, 8 Iulie 2009
De unde are tatal "jumatate" de apartament?
Daca apartamentul ar fi fost doar al mamei, atunci, dupa decesul ei tatal ar fi avut 1/4 din ap (cota succesorala a sotului spuravietuitor in concurs cu descendentii mamei)
Daca ap ar fi fost comun cu mama ar fi avut: jumatatea lui + 1/4 din jumatatea mamei = 5/8 din ap.

La cine va ganditi cand spuneti "atacat"? Tatal vitreg are si proprii lui copii dintr-o casatorie anterioara?
Eu as vedea intelegerea aceea facuta si pe calea unui partaj.
In cazul in care sunt mai multi mostenitori , se poate merge pe contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
multumesc ptr.raspuns.Apt.a fost al mamei inaintea casatoriei cu al doilea sot.
Cand apt.s-a cumparat,erau casatoriti.Al doilea sot(tatal vitreg)a fost condamnat in timpul casatoriei cu tentativa de omor,deoarece a injunghiat-o pe mama.Nu au divortat,mama a murit ,tatal a ramas in apt,a promis ca imi doneaza apt.cu clauza -ca acesta sa locuiasca in apt.pana la sfarsitul vietii sale,termenul ptr.succesiune a expirat,el a facut o succesiune,si a spus ca eu renunt la totin favoarea dansului,eu l-am dat in judecata,am jumatate si el jumatate.
Acum are de plata cheltuieli de judecata,a inchiriat apt.,ia 300de euro lunar si vrea sa il las in apt pana la sf.vietii sale,si sa imi dea jumatatea lui,mie.Eu nu mai am incredere,vreau sa stiu ce trebuie facutca acest individ sa nu isi mai schimbe parerea si sa imi faca necazuri,si daca ramane in apt.sa isi plateasca cheltuielile ptr. intretinere.Nu are copii,are frati,surori,nepoti.Va multumesc.
va multumesc pentru raspuns,nu poate fi vorba de intretinere,in momentul de fata eu vreau sa vand apt. si sa impartim banii.Si el doreste acelasi lucru,dar avand in vedere ca dorinta mamei a fost ;ca el sa stea in apt.si eu sa fiu mostenitorul,incerc sa respect aceasta dorinta.Revenind la subiectul precedent,ce act se poate intocmi ca acesta (actul)sa nu fie ,anulat sau ''atacat'' .Va multumesc .
dany123 a scris:

va multumesc pentru raspuns,nu poate fi vorba de intretinere,in momentul de fata eu vreau sa vand apt. si sa impartim banii.Si el doreste acelasi lucru,dar avand in vedere ca dorinta mamei a fost ;ca el sa stea in apt.si eu sa fiu mostenitorul,incerc sa respect aceasta dorinta.Revenind la subiectul precedent,ce act se poate intocmi ca acesta (actul)sa nu fie ,anulat sau ''atacat'' .Va multumesc .
Moral ar fi sa respectati dorinta mamei raposate! Pe urma, tatal vitreg fiind in varsta ar trebui ca fiul sa plateasca tot ce priveste intretinerea apartamentului, dar daca amandoi doriti sa vindeti...

Alte discuții în legătură

Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere sau contract de vânzare-cumpărare, ce mă sfătuiți să aleg? cornel selaru cornel selaru Fratele mamei impreuna cu fiul vitreg al dumnealui(sotia fratelui mamei a decedat intre timp) care locuiesc in aceiasi locuinta, doresc sa-mi lase locuinta ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare apartament ioanabarbu ioanabarbu Buna ziua. Supun atentiei dvs. o problema: mama mea este casatorita de 28 ani cu un barbat care are un baiat din alta casatorie. Acum tatal vitreg este bolnav ... (vezi toată discuția)