Buna ziua. Supun atentiei dvs. o problema: mama mea este casatorita de 28 ani cu un barbat care are un baiat din alta casatorie. Acum tatal vitreg este bolnav si are un gand...sa imi faca mie acte pe apartamentul in care am stat eu cu mama 23 ani (pana am plecat in alt oras) si pe care l-au cumparat ei doi dupa 1990. Fiul lui nu a dorit sa vina sa il vada cand a fost chemat inainte de o operatie foarte complicata si s-a suparat, asa incat doreste sa imi dea mie apartamentul. Am auzit ca se poate ataca si contractul de vanzare-cumparare. Este adevarat? Ce act ma sfatuiti sa intocmesc, astfel ca fiul tatatui meu vitreg sa nu aiba nicio sansa de a-l ataca. Multumesc anticipat
un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere dar si ala conform noului cod civil daca afecteaza rezerva succesorala poate fi atacat in parte...oricum, daca cu mama dvs era casatorit cand la cumparat, atunci mama este proprietara pe jumatate din apartament si el va poate vinde doar jumatatea lui, sau ambii parinti va fac dvs act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Contract de intretinere, prin care se transmite dreptul de proprietate contra obligatiei de intretinere (fara existenta unui pret, ca in cazul contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere). Contractul de intretinere poate fi revocat doar de catre beneficiarul obligatiei de intretinere, in cazul nerespectarii de catre prestator a obligatiilor asumate.