Vin si eu cu urmatorul caz sperand sa primesc raspunsuri profesionale de la oamenii ce cunosc bine Codul Civil.
Mama mea s-a casatorit cu tatal meu vitreg in urma cu 3 ani, dupa ce au convietuit in prealabil mai bine de 20 ani. El in momentul de fata este bolnav, medicii nu ne-au garantat nici pana la 2-3 luni si am vrea sa stiu ce se intampla cu bunurile lui si ale mamei dupa tercerea lui in nefiinta.
In prima casatorie sotia lui a dat nastere unui copil care nu era al lui (ea fiind deja insarcinata de alt barbat la data casatorie, bineinteles el nu stia), dupa care a lasat-o pe ea si copil la aflarea adevarului.
Pe de alta parte sunt discutii foarte aprinse intre rudele (mai exact fratele, sora si repectivii nepoti ai lui) pe tema : cine are dreptul la apartamentul si masina lui daca el va muri.
O alta nelamurire o are insusi el (tatal meu vitreg), ce spune cu toata convingerea ca acel copil el nu l-a recunoscut oficial si ca nimeni altcineva decat mama mea va avea drepturi de mostenire dupa moarte lui. Dar am mai aflat prin stanga si prin dreapta ca acel copil, cu toate ca el nu s-a prezentat oficial pentru a i-l recunoaste, simplul fapt de a se fi nascut in timpul cand mama lui era cununata cu el, s-a trecut automat in certificatul de nastere el ca tata.
Ce e de facut pentru a evita ca rudele lui apropiate sa nu o deranjeze pe mama ( el insusi spune ca nu doreste in nici un fel sa le lase nimic fratilor) si cum putem verifica paternitatea catre acel copil (apropo, azi ar avea in jur de 40 ani)?
Copilul nascut in timpul casatoriei, se prezuma ca este al tatalui.Deci are drept la mostenire.
Puteti incheia acte de instrainare ale bunurilor, de exemplu, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere catre dvs.Consultati un avocat .
Si daca pana in momentul iesirii din spital el nu va mai putea fii considerat apt pentru a lua decizii de acest tip (fiind sub medicatie), sau se va stinge inainte de a putea face ceva?
daca este in acte tatal copilului, care are acum 40 ani / poate ridica pretentii .
Sa faca mamei dvs, contract de intretinere cu transferul averii, la notarul public / Acest act nu poate fi atacat in nici un fel de nimeni altcineva, decat de cei care l-au si incheiat.
Daca face contract de vanzare cumparare si fiul sau il ataca, trebuie sa dovediti ca ati platit pretul ... si cred ca nu aveti cum.
daca nu a tagaduit paternitatea atunci, acest copil a ramas ca fiind al dansului, deci il mosteneste. conteaza daca apartamentul si masina sunt bunuri comune cu sotia, sau daca sunt proprii, pt a stabili cota sotiei, respectiv a copilului.
daca nu ar exista acest copil, atunci pe langa sotie, il mai mostenesc si fratii, altfel nu.
gasiti o solutie pt a instraina aceste bunuri
Mostenire
hagrid
As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)