O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in varsta si doreste sa stie care este modalitatea legala cea mai avantajoasa pentru a lasa fetei pe care a crescut-o apartamentul in care locuieste cu sotia (mama fetei)-respectiv jumatatea din apartament care ii apartine.
Deci: infiere, donatie, cumparare, testament etc. Mentionez ca tatal vitreg are frati pe care nu doreste sa-i lase mostenitori si ca starea sanatatii dansului se inrautateste, deci situatia de rezolvat e urgenta.
cu multumiri.
Aveti la dispozitie mai multe variante dar avand in vedere starea de sanatate precara probabil ca veti avea probleme la momentul dezbaterii succesiunii.
1. Poate dona partea sa catre aceasta "fiica"
2. mama si tatal vitreg pot vinde cu clauza de intretinere catre "fiica"
3.mama si tatal vitreg pot instraina tot cu clauza de intretinere unui tert ( persoana de incredere) urmand ca ulterior sa se perfecteze un contract intre "fiica" si tert( doar daca puteti avea incredere)
si mai exista variante...
Incercati sa contactati un avocat sau un notar de incredere.
succes
av. Ileana Schwarz
ps Daca tatal ar fi adoptat/recunoscut copilul nu ati mai fi avut acum dureri de cap.Pacat.
Indiferent ce act veti face ( eu as opta pettnru donatie, fratii 'tatalui" nu sunt mostenitori rezervatari), va trebuie mai intai, un act de la un medic care sa ateste ca persoana care gratifica , vinde, lasa prin testament, etc. este in deplinatatea facultatilor mentale sa faca aceste acte.
eu as zice testament- legatar universal cu clauza de exheredare.
in cuprinsul lui sa treaca motivele pt. care doreste sa-si lase bunurile catre fata pe care a cresut-o.
neaparat sa aiba o adeverinta de la medicul psihiatru.
Mostenire complicata
deea432
Tatal meu a fost casatorit inainte de casatoria cu mama mea.Din prima casatorie au rezultat 3 copii,acestia au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani.Din a doua ... (vezi toată discuția)