avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face un testament?

Buna ziua, vreau sa aflu cum se face un testament care sa fie atacat in niciun fel in instanta?! Mai precis e vb de bunicul meu care vrea sa-si lase mostenire pamantul si toate bunurile tatalui meu. Va multumesc si astept un raspuns cat mai serios si excat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:58, 12 Martie 2009
da, dar daca bunicul dvs. la deces va avea si alti mostenitori rezervatari, putin probabil sa nu fie atacat testamentul.
tatal dvs. mai are si alti frati?
incercati sa faceti testament legatar universal cu clauza de exheredare.

av.m.vasilescu
....da tatal meu mai 3 frati, imi puteti explica va rog ce inseamna mai excat „testament legatar universal cu clauza de exheredare” si in conditii se face asa ceva?
e un tip de testament mnai puternic, insemnanad ca veti mosteni-tatal dvs.- totalitatea bunurilor mobile si imobile ale defunctului.
clauza de exheredare= de dezmostenire pt cei care indraznesc sa atace testamentul.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire simionbudeanu simionbudeanu tatal vitreg a decedat anul trecut,si m-a lasat legatar universal fara descendenti,deasemeni i-a lasat mamei mele,legatar cu titlu particular,comform art 899 ... (vezi toată discuția)
Testament roxandrei roxandrei Buna ziua, sunt posesoarea unui testament cu ,,titlul universal conform art. 894 COD CIVIL''pentru bunuri mobile de la sora mamei.Mentionez ca suntem 3 frati ... (vezi toată discuția)
Exheredare colaterali OanaAlexa OanaAlexa Exheredare colaterali Dacă o persoană nu este și nu a fost niciodată căsătorită și nici nu are copii, iar toți bunicii ei au decedat, atunci ... (vezi toată discuția)