avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donatie,jumatate de apartament.
Discuție deschisă în Executare silită

Donatie,jumatate de apartament.

Buna ziua tuturor,va rog sa imi dati si mie niste ifirmatii.Santem tata vitreg si fiu,in urma decesului,mamei,tatal vitreg,vrea sa lase apartamentul(partea sa de apt.)fiului cu conditia ca acesta (tatal)sa locuiasca in apt.pana la sf.vietii.
Pretentiile fiului;tatal sa plateasca intretinerea si cheltuielile de intretinere,lunar.
Ce act trebuie facut la notar ,cu ce clauze,etc...,ca acest act sa nu poata fi ''atacat''.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dany123 , utilizator 04:51, 8 Iulie 2009
multumesc pentru raspuns,este foarte usor de scris dar mai greu de pus in practica;tatal a inchiriat apt. de un an de zile,ia 300 de euru/luna si la intretinere are 12mil.restanta de cand locuia acolo.Cu banii isi ia de baut .Ganditi-va;daca vindem apt.el isi ia banii ii bea si pe urma ce face ?Acum sta cu o femeie intr-o ''baraca''si traieste din pensie(64ani)si din banii de apt.(300euro/luna).Cand e treaz vrea sa imi doneze partea lui si sa ramana in casa pentru tot restul zilelor ,cand e beat vrea sa vanda...cum sa fac?
Daca nu va intelegeti si vreti totusi sa vindeti puteti sa faceti actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune. O sa vi se atribuie apartamentul, cu obligatia de a-i plati o sulta . Il vindeti si ii platiti partea.
Daca vreti sa il pastrati faceti un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager. Asta inseamna ca are dreptul sa locuiasca acolo pana la sfarsitul vietii. Daca domnul are si alti copii, lucrurile se pot complica un pic.
Sper sa luati o decizie inteleapta!
va multumesc din suflet pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de întreținere sau contract de vânzare-cumpărare, ce mă sfătuiți să aleg? cornel selaru cornel selaru Fratele mamei impreuna cu fiul vitreg al dumnealui(sotia fratelui mamei a decedat intre timp) care locuiesc in aceiasi locuinta, doresc sa-mi lase locuinta ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare apartament ioanabarbu ioanabarbu Buna ziua. Supun atentiei dvs. o problema: mama mea este casatorita de 28 ani cu un barbat care are un baiat din alta casatorie. Acum tatal vitreg este bolnav ... (vezi toată discuția)