``prescriptia nu va interveni, pana la urma tot veti plati amenda.`` Sa inteleg ca voi plati amenda orice s-ar intampla . Nu inteleg ce inseamna ca `prescriptia` nu va interveni, scuzati-ma dar nu sunt familiarizat cu termenii juridici.
Buna ziua,
am fost la Bestfest- Romexpo si nu mi-am permis sa imi iau un bilet, asa am ales sa stau la gard si sa gasesc un loc unde se poate auzi mai bine concertul. Intre incinta in care se desfasura fetivalul era un teren cu un mic deal care era despartit de un gard . Eram vreo 100 de oameni de la 15 la 60 de ani. Un individ a sarit gardul unde era si o poarta si a dezlegat niste sarme care cu care erau legate portile iar altii au impins portile lacatul/surubul cedand. Lumea a inceput sa intre si am zis sa intru si eu , gandindu-ma ca la atatia oameni nu are ce sa se intample. Mentionez ca pe acea poarta nu scris Interzis sau nici un alt semn. Am ascultat 10 minute din concert si apare jandarmeria. `Jos toti, mainile la cap` cativa au facut asta multi su ramas pe loc altii au inceput sa fuga spre iesire. Eu am ales sa fug cu altii 30 iar la poarta erau 2 jandarmi, ne-au oprit, am stat si din toata multimea au ales aleator 5 persoane care sa vina cu ei dintre care si eu. Restul au fost lasati in pace. Am fost dusi intr-o incapere din apropiere ne-au luat datele am semnat un proces verbal in care este prevazuta o amenda de 500 de RON pentru pantrunderea in mod ilegal in incinta complexului Romexpo (art.2 , pct 15 , legea 61/91, sanctioanta de articolul 3 litera C). Doresc sa stiu cum pot evita plata acestei amenzi /cum pot contesta aceasta amenda si daca prin contestatie se poate rezolva ceva in mod real/ daca nu platesc amenda aceasta se va subscrie?
. Nu mi se pare normal ca numai unii sa fie invinuiti si consider ca legea nu se face dupa noroc respectiv ghinion in cazul meu.
Va multumesc anticipat!