avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Jandarmerie pentru `patrundere ilegala in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Jandarmerie pentru `patrundere ilegala in spatiul privat`

Buna ziua,
am fost la Bestfest- Romexpo si nu mi-am permis sa imi iau un bilet, asa am ales sa stau la gard si sa gasesc un loc unde se poate auzi mai bine concertul. Intre incinta in care se desfasura fetivalul era un teren cu un mic deal care era despartit de un gard . Eram vreo 100 de oameni de la 15 la 60 de ani. Un individ a sarit gardul unde era si o poarta si a dezlegat niste sarme care cu care erau legate portile iar altii au impins portile lacatul/surubul cedand. Lumea a inceput sa intre si am zis sa intru si eu , gandindu-ma ca la atatia oameni nu are ce sa se intample. Mentionez ca pe acea poarta nu scris Interzis sau nici un alt semn. Am ascultat 10 minute din concert si apare jandarmeria. `Jos toti, mainile la cap` cativa au facut asta multi su ramas pe loc altii au inceput sa fuga spre iesire. Eu am ales sa fug cu altii 30 iar la poarta erau 2 jandarmi, ne-au oprit, am stat si din toata multimea au ales aleator 5 persoane care sa vina cu ei dintre care si eu. Restul au fost lasati in pace. Am fost dusi intr-o incapere din apropiere ne-au luat datele am semnat un proces verbal in care este prevazuta o amenda de 500 de RON pentru pantrunderea in mod ilegal in incinta complexului Romexpo (art.2 , pct 15 , legea 61/91, sanctioanta de articolul 3 litera C). Doresc sa stiu cum pot evita plata acestei amenzi /cum pot contesta aceasta amenda si daca prin contestatie se poate rezolva ceva in mod real/ daca nu platesc amenda aceasta se va subscrie?
. Nu mi se pare normal ca numai unii sa fie invinuiti si consider ca legea nu se face dupa noroc respectiv ghinion in cazul meu.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
tiberiubalasa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:30, 6 Iulie 2009
Impotriva unui proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor se formuleaza plangere contraventionala, conform dispozitiilor O.G. nr. 2/2001.
Plangerea este de competenta judecatoriei si este scutita de plata taxei de timbru.

Plangerea suspenda executarea. Amenda contraventionala nu este putatoare de majorari de intarziere. Daca astazi aveti de platit 500 lei, acelasi cuantum il veti avea de platit si la terminarea procesului.

Nimeni nu va poate garanta castigarea procesului iar prescriptia nu va interveni, pana la urma tot veti plati amenda.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
``prescriptia nu va interveni, pana la urma tot veti plati amenda.`` Sa inteleg ca voi plati amenda orice s-ar intampla . Nu inteleg ce inseamna ca `prescriptia` nu va interveni, scuzati-ma dar nu sunt familiarizat cu termenii juridici.
tiberiubalasa a scris:

/ daca nu platesc amenda aceasta se va subscrie?

La aceasta intrebare din mesajul dvs. ma refeream. Amenda nu se subscrie, ci intervine prescriptia ei. Presupun ca la prescriptie v-ati referit.
Desigur, daca veti castiga procesul, nu veti mai plati nimic. Ma refeream la situatia in care veti pierde.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Putine sanse de a costiga la contestatie.Ghinionul a fost de partea dvs. Amenda tot o veti plati...:)
Puteti depune contestatia , desigur, sunteti in termen. Daca va refereati la termenul de prescriptie pentru depunerea contestatiei, aveti la dispozitie 15 zile. Fiind dat faptul ca respectivul concert a avut loc abia de cateva zile, mai aveti timp , poate consultati si un avocat intre timp .Asa cum vi s-a spus si inainte, sanse mari nu exista pentru a nu mai plati amenda, intrucat ati fost prinsa, ati incalcat regulamentul impus de catre cei de la ROMEXPO, faptul ca ati fost printre ghiniosnisti, este, sa spunem..ghinionul dvs. Daca ati fi fost mai prevazatoare, ati fi putut evita aceasta situatie.Cunosc pe cineva care a reusit sa cumpere un bilet cu reducere la jumatate pt. acest spectacol, a existat si aceasta oportunitate, aceasta insa poate doar pentru..norocosi. Incercati, mult succes.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru vandalizare razvy91razvan razvy91razvan as dori sa stiu dupa cat timp intra o amenda la impozit si daca imi pot radia masina fara sa platesc amenda daca nu au trecut 15 zile de la data intocmiri ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera adriana_ramona adriana_ramona Sotul meu a primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta 120 lei. Aceasta a venit prin posta deoarece a refuzat semnarea procesului verbal. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda rovinieta g_peace g_peace Buna ziua Acum 9 zile am primit amenda pentru rovinieta prin posta si m-am grabit sa platesc contraventia in cele 48 de ore. Insa, nu am fost deacord sa ... (vezi toată discuția)