avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriptie amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriptie amenda rovinieta

Buna ziua

Acum 9 zile am primit amenda pentru rovinieta prin posta si m-am grabit sa platesc contraventia in cele 48 de ore. Insa, nu am fost deacord sa platesc si 400 ron pentru acea despagubire pe care o invoca CNADNR. In cautarea unei contestatii bine formulate, am aflat ca termenul de prescriptie este depasit, primind instiintarea dupa 6 luni si jumatate. Cum ar suna o contestatie reusita din acest punct de vedere ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:30, 12 Noiembrie 2011
au termen 6 luni pt intocmirea procesului verbai si apoi inca 30 de zile pt comunicarea acestuia. verificati intai daca s-au incadrat in termene
CNADNR nu greseste, PV a fost trimis in termen asa ca nu aveti altceva de facut decat sa platiti in termen de 48 de ore 1/2 din amenda.
Intr-adevar, PV a fost intocmit cu 6 zile inainte de prescriptie. Insa, se poate admite contestatia daca invoc lipsa probei foto ? Am fost la CNADNR si mi-au spus ca nu mai exista.
cred ca va ajuta discutia asta
www.avocatnet.ro/content/for...
Daca ai efectuat deja plata..s-a dus orice urma de contestatie. E ca si cum ti-ai recunoscut vina. Alta data, sa nu mai fugi repede la posta cand primesti o recomandata. E recomandabil sa tragi de timp, ca sa treaca termenul. Asa, puteai sa contesti PV ca nu ti-a fost comunicat in termenul legal.

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal pentru rovinieta forallatlantis forallatlantis Buna ziua Mi-a venit acasa un proces verbal de constatare a contraventie cum ca in 9 decembrie 2010 am fost pozat pe un drum national si nu aveam rovinieta. ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Pot anula amenda pentru lipsa rovinieta? ce reprezinta acel tarif de despagubire (28 euro)? walipope walipope 11.07.2011 - 19:29 Buna seara. Am fost depistat+pozat fara rovinieta in 16.10.2010 ora 11.44. In data de 11.07.2011 am gasit in cutia postala un Proces Verbal ... (vezi toată discuția)