avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal pentru rovinieta

Buna ziua

Mi-a venit acasa un proces verbal de constatare a contraventie cum ca in 9 decembrie 2010 am fost pozat pe un drum national si nu aveam rovinieta. Procesul a fost intocmit in 7 iunie 2011 si mi-a fost lipit pe usa in 17 iunie 2011.
Adevarul este ca nu aveam rovinieta la data cand am fost pozat. Merita sa fac contestatie? Am vreo sansa sa castig procesul?

Astept o recomandare.
Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: forallatlantis , utilizator 14:55, 1 Iulie 2011
da merita! la unele instante se admit aceste contestatii in masa! iar motivarile sunt diverse!
Inca odata specific ca nu aveam rovinieta. Cam ce motive se pot invoca pentru anularea contraventiei?

As contesta pentru simplul fapt ca nu sunt multumit de drumurile noastre si desi banui ca in instanta nu se pot invoca motive sentimentale de acest gen, as vrea sa mai intreb daca exista vreo metoda de a da si agentia de drumuri in cazul in care nu respecta anumite "norme" de bun simt ale drumurilor. Spre exemplu cum as putea sa dau in judecata pe cei de la drumuri daca dau intr-o groapa nesemnalizata? Cum pot dovedi ca anumite pagube provin de la acea groapa.

Multumesc
Daca doriti sa contestati, grabiti-va sa o faceti in termenul de 15 zile de la comunicare. Intocmiti contestatia azi si trimiteti-o maine prin posta, sa aiba data certa in termen.
Motivele pot fi modificarile succesive ale legislatiei ( studiati OG 15/2002) si solicitati depunerea la instanta a probei de catre CNADNR ( de obicei nu le au). Pe langa anularea PV si a somatiei de plata aferente, cereti in subsidiar inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu un avertisment.
Daca cunoasteti vreun avocat care sa va intocmeasca cererea repede, si sunteti dispus sa platiti onorariu macar pt redactare, ar fi perfect.
Multumesc mult pentru sfat.
Exact asta am si facut. De felul meu nu am "pacate" si am inteles ca se poate cere inlocuirea PV cu un avertisment. Am cerut unui prieten avocat sa depuna contestatia.

Apreciez raspunsul dvs
Puteti contesta PV este dreptul dv dar nu cred sa aveti mari sanse. Nu aveati rovinieta.Ca drumurile sunt proaste, corect dar nu se leaga una de alta. daca patiti ceva din cauza unui drum prost si vi se defecteaza masina chemati politia la fata locului sa va dea un PV cu privire la eveniment si o autorizatie de reparatie si atunci puteti chema adm drumurilor in instanta.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta arhitectura arhitectura Am circulat cu masina pe drumurile nationale fara sa realizez ca rovinieta imi expirase . Cand mi-am dat seama am cumparat rovinieta pe un an . ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta electronica pe a2 Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. M-am lovit astazi de o mica problema. Am iesit din Bucuresti pe audostrada A2 si am mers pana la km 30 unde am fost nevoit sa parasesc autostrada ... (vezi toată discuția)