avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda rovinieta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda rovinieta

Am circulat cu masina pe drumurile nationale fara sa realizez ca rovinieta imi expirase . Cand mi-am dat seama am cumparat rovinieta pe un an .
Peste aproape 6 luni am primit o amenda de 250 lei si 28 euro pe care am platit-o imediat , ca am inteles ca am gresit . Peste alte cateva saptamani am mai primit inca 7 astfel de amezi. Toate s-au incadrat in cele 6 luni legale.
Este legal sa fi sanctionat de mai multe ori , chiar si de doua ori intr-o zi pntru aceeasi cauza chiar daca intre timp am remediat cauza ?
Ce se intampla daca nu platesc aceste 7 amenzi ?

Cel mai recent răspuns: arhitectura , utilizator 21:19, 19 Decembrie 2011
Inseamna ca ati fost inregistrat de mai multe ori pe acelasi sector de drum ca ati circulat fara rovinieta valabila.
Am inteles acest lucru , dar chiar este legal ? Nu este oarew un abuz ?
Scuze. Nu e abuz deloc.
Contestati-le in instanta, daca sunteti in termen. Sunt sanse de castig, solicitati in subsidiar inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu un avertisment.
Pt ca e vorba de contraventii, nu se aplica principiul non bis in idem si se pot aplica mai multe sanctiuni pt aceeasi fapta.
MUtumesc pentru raspuns!
Ce inseamna sa fiu in termen ?

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru neplata rovinetei paulbesttok paulbesttok Am circulat de la inceputul anului [2011] fara rovineta.Au inceput sa vina amenzile [dupa 6 luni prima]cam cate 2 pentru fiecare luna,pana acum sunt 8. ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda lipsa rovigneta Simona Anghel Nagy Simona Anghel Nagy Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal? (vezi toată discuția)