avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda lipsa rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda lipsa rovigneta

Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 09:56, 26 Ianuarie 2012
nu persoana trebuie sa fie la locul identificarii ci masina. Nu conteaza cine a condus masina ci cine detine proprietatea acesteia deoarece amenda se aplica proprietarului si nu conducatorului auto.

daca sunteti sigur ca MASINA nu era in locul respectiv, se depune o contestatie la judecatoria in a carei raza teritoriala de competenta se gaseste localitatea unde a fost identificat.

din experienta va pot spune ca singurele greseli identificate de mine de-a lungul timpului nu au fost cu privire la identitatea masinii (pozele sunt foarte bune si nu exista marja de eroare) ci la faptul daca exista sau nu rovigneta in sensul ca unii soferi inca mai aveau rovigneta din sistemul vechi. Si au existat erori la transferul datelor.
Se face plangere contraventionala, se depune la judecatoria in circumscriptia careia a fost savarsita contraventia, la care se ataseaza copie de pe procesul verbal de constatare a contraventiei. Termenul este de 15 zile din momentul inmanarii sau comunicarii procesului verbal( art.31 Ordonanta 2/2001).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Minodora Sorian, Consilier juridic
Nu a circulat nici persoana, nici masina...
Este vorba despre o doamna in varsta de 71 de ani, de o Dacia din 1980, care nu are rovigneta pt. ca nu circula decat prin comuna in care locuieste... iar localitatea unde a fost "inregistrata" este la ~70km...
Intrebarea era, de fapt, cine trebuie sa faca dovada, CNADNR ca a fost acea masina in data/ora/locul din PV, sau proprietarul masinii ca n-a fost?

S
CNADNR trebuie sa probeze ca a fost, cu proba foto. Daca nu o au, ati castigat.
Succes!
Reiese din ce ati postat ca persoana respectiva conduce totusi masina dar numai in localitate dar daca a iesit pt o scurta perioada ce veti spune. Depuneti contestatia si s-ar pute sa aveti surprize.

Alte discuții în legătură

Abuzuri grosolane, marca cnadnr s.a ContSters312241 ContSters312241 Buna ziua, Ma numesc Anca Popescu,am fost victima unei mari nedreptati-ilegalitati ! La data de 19.08.2014 am primit pe adresa mamei mamei mele un proces ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie. beto40 beto40 Pe data de 15 09 2011 am primit un proces verbal de contraventie ,in care eram instiintat ca in ziua de 17 03 2011 am circulat cu autoturismul personal pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)