avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal de contraventie.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal de contraventie.

Pe data de 15 09 2011 am primit un proces verbal de contraventie ,in care eram instiintat ca in ziua de 17 03 2011 am circulat cu autoturismul personal pe DN1A, fara sa am rovigneta. Am verificat prin actele mele mai vechi si am gasit rovigneta insotita de bonul fiscal ,valabila pana la data de 17 04 2011.
Cui ma sfatuiti sa ma adresez pentru a contesta procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:19, 18 Septembrie 2011
bine ca ati gasit rovignieta. In acest caz, nu veti avea nici un fel de [probleme sa obtineti anularea p.v.c. Depuneti plangerea la Judecatoria din raza unde spun ei ca nu aveati rovignieta.
Chiar daca nu ati fi gasit rovinieta, nu era nici o problema pentru ca, controlul acesteia, se realizeaza prin intermediul sistemului informatic, pe care il detine detinut CNADNR -ul.

Din cate stiu eu este contraventie numai fapta posesorilor de autovehicule sau a conducatorilor acestora care utilizeaza reteaua de drumuri nationale din Romania fara a detine rovinieta valabila.

Nu tin minte sa fie stipulat undeva ca dovada achitarii rovinietei trebuie facuta "pe loc".

Ma lumineaza cineva?
Atentie, sa va incadrati in termenul de 15 zile de la primirea PV. Trimiteti plangerea si restul inscrisurilor in 2 exemplare.
Daca dispuneti de documentele respective, in termen de 15 zile de la primirea PV de contraventie puteti depune contestatie la parchetul de care apartine localitatea unde de unde ati primit PV.
La judecatorie, nu la parchet:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)
Rovigneta neplatita cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Astazi am constatat ca nu am platit rovigneta auto care a expirat la sfarsitul lunii august 2017. Inca nu am primit nici un proces verbal de ... (vezi toată discuția)