avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km 320 Bacau fara rovinieta. Rovinieta mea era valabila pana pe 17.10.2010 In momentul de fata eu nu mai am chitanta pentru acea rovinieta ci doar ceea ce era lipit pe parbriz. Pe data de 14.10 rovineta era pe alt numar de inmatriculare deoarece masina a fost reinmatriculata in luna august, probabil de asta nici nu ma aveau in baza de date.

Intrebarile mele ar fi:

1. La ce judecatorie sa depun constestatia? domiciuliu sau judecatoria Bacau?
2. Ce sa contina aceasta contestatie? cartea de identitate care sa confirme numarul de inmatriculare vechi + rovinieta de pe parbriz + contestatia?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:32, 28 Decembrie 2010
1. La judecatoria Bacau;
2. gasiti un model de contestatie de pe internet si ca probe depuneti tot ce aveti pentru a dovedi si a convinge instanta ca la data la care s-a aplicat amenda, vehiculul circula in baza unei rovigniete valabile.
Buna ziua !
P-vb de contraventie se contesta la Judecatoria de pe raza agentului constatator ...
Puteti folosi orice mijloc de proba ..... problema ca rovigneta de pe parbriz nu are nicio valoare fara chitanta ...
Plangerea o depuneti la judecatoria Bacau , in 15 zile de la comunicarea PV .
Depuneti in probatiune o copie dupa sticker-ul de rovinieta , chiar daca nu aveti chitanta .
Prin intermediul instantei , solicitati emiterea unei adrese la CNADNR prin care sa comunice daca figurati cu plata taxei ptr auto nr vechi de inmatriculare , deoarece pe chitanta de plata a rovinietei se insereaza inclusiv numarul sticker-ului de rovinieta , deci nu va fi greu sa va gaseasca in baza de date . Totodata , solicitati emiterea unei alte adrese catre DRPCIV care v-a inmatriculat masina prin care sa se comunice ca vehiculul era inmatriculat cu un alt nr la data respectiva si ulterior si acesta a fost schimbat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - amenda pentru rovinieta mircea1482 mircea1482 Va rog sa ma ajutati cu o parere legata de problema mea: Am primit pe 18.07.2011 o amenda pentru ca am circulat fara rovinieta. Conform procesului verbal, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta Marykapa Marykapa Buna ziua...Am avut o masina si in luna august am vanduto unui om care a vazut anuntul pe internet...Am incheiat un contract de vanzare-cumparare, am scoso de ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovineta electronica PUCU PUCU Am primit 2 procese verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinetei, au fost intocmite in aceiasi data la diferenta de 30 min. de doi agenti ... (vezi toată discuția)