avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta

Buna ziua...Am avut o masina si in luna august am vanduto unui om care a vazut anuntul pe internet...Am incheiat un contract de vanzare-cumparare, am scoso de la circa financiara si acum cateva zile tocmai am primit o amenda prin posta de la Centrul de studii tehnice rutiere si informatica - CESTRIN si in ea scrie cam asa...
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit la data de 17.12.2010, constatand ca la data de 16.10.2010 ora 04:08 locul Dn2 Km115, Maracineni Jud. Buzau, vehiculul categoria a cu numarul de inmatriculare....apartinand d-lui si aici fiind scris numele meu, a circulat fara a detine rovinieta valabila...proba se face cu foto...Contraventia este de 250 Ron...
Ma puteti sfatuii cum pot face o contestatie? sau daca se poate face? tinand cont ca nu mai sunt proprietarul masinii,dar ea este inca pe numele meu inamtriculata in talon si carte ( Noul proprietar nu a inmatriculat inca masina pe numele lui ) , amenda primita tot de mine insa...Ma puteti ajuta cu un sfat? cu ceva?
Stima si respect Pruna Marian
Cel mai recent răspuns: david6 , utilizator 22:21, 11 Martie 2011
depuneti contestatie si copie dupa contractul de vanzare si certificat de radiere fiscala
Nu am mai intalnit asa ceva...ma puteti ajuta cu un exemplu de contestatie??
Stima!!
Si eu ma aflu exact in aceeasi situatie, amenda lipsa rovinieta primita pe masina vanduta. Maine o sa stiu exact cum sa scriu contestatia si cum sa procedez si o sa-ti trimit un mesaj. Teoretic nu avem nici o vina, dar trebuie sa ne batem capu' pentru prostiile facute de niste inconstienti (ca sa nu facem acuzatii).
Okk mersi mult. Stima
Buna ziua!
Am exact aceeasi problema: masina vanduta a fost depistata in Maracineni, Buzau, fara rovinieta.
Dumneavoastra cum ati procedat? Carei institutii ma adresez avand in vedere ca eu sunt din Bucuresti?
Am contractul de vanzare cumparare, totul in regula, dar la momentul respectiv masina nu era radiata fiscal, ar fi o problema aici?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - masina vanduta, pasi de urmat Janina100 Janina100 Buna ziua! Acum doua zile am primit o amenda pt rovinieta de la o masina pe care am vanduto in 2013.Tin sa precizez ca am oferit toate actele necesare pt ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - rovinieta ContSters224398 ContSters224398 Ma numesc Gabriela si am o mare problema cu aceste amenzi pentru rovinieta. Anul acesta la inceput in ianuarie am inceput sa fac actele pentru masina ... (vezi toată discuția)