avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta - masina vanduta, pasi de urmat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta - masina vanduta, pasi de urmat

Buna ziua! Acum doua zile am primit o amenda pt rovinieta de la o masina pe care am vanduto in 2013.Tin sa precizez ca am oferit toate actele necesare pt inmatriculare inclusiv certificatul fiscal,dar se pare ca masina este inca pe numele meu.Ce pot face in aceasta situatie pt ca nu am de gand sa platesc amenda respectiva(750 ron). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanajo7 , utilizator 10:54, 13 Septembrie 2015
Salut.
Aveți la dispoziție 15 zile în vederea contestării procesului verbal de stabilire a contravențiilor.
Contestația se poate introduce și la judecătoria în circumscripția căreia domiciliați.
În cadrul plângerii împotriva procesului verbal mai sus amintit, esențial este să dovediți, în cadrul probei cu înscrisuri, următoarele:
- autovehiculul a fost însctrăinat, în data de și către cine.
- autovehiculul a fost radiat din evidențele oragnului financiar, se va atașa o dovadă în acest sens.
- Oportună ar fi și solicitarea probei testimoniale cu un martor, respectiv cumpărătorul autovehiculului înstrăinat de către dumneavoastră.

Separat ar trebui înștiințați și cei ce au procedat la întocmirea procesului verbal de contravenție despre vânzarea autovehiculului.
Ca multi altii, din pacate, sunt in aceeasi situatie ca cea relatata mai sus: chiar am contestat la judecatorie procesul verbal constator al contraventiei (eu nemaifiind proprietar al acelui vehicul) si ma gasesc in situatia de a cauta acea lege/ ordonanta care sa exprime cu claritate desfiintarea institutiei radierii la politie a autoturismelor de catre fostii proprietari, lucru stiut si de cei care au incheiat acel PV. Ma puteti ajuta cu aceasta informatie, va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masini Andrei 10 Andrei 10 Am cumparat o masina de la cineva si am vanduto mai departe si avenit o amenda de rovineta dupa 5 luni ce se poate face mai departe? La cine am vandut masina ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinietă auto vândut. ce pot face în cazul acesta? Dana.t Dana.t Bună ziua, va rog dacă puteți să mă lămuriți și în același timp să mă îndrumați in următoarea situație: am vândut un autoturism în luna iulie ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, amenda rovinieta... maryan_rmf maryan_rmf Am primit o ameda ptr rovinieta,dar masina am vanduto de 7 luni , ce fac ? Cred ca omul nu a inscriso in 30 zile si merge pe numerele vechi.cred. Am ... (vezi toată discuția)