avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare masini

Am cumparat o masina de la cineva si am vanduto mai departe si avenit o amenda de rovineta dupa 5 luni ce se poate face mai departe? La cine am vandut masina nu il mai pot contacta el era bijnitar si a vanduto mai departe nu am nici numar de telefon .
Ce e de facut? Se pare ca nu a trecuto nici dupa 5 luni masina pe el.

Buna ziua!

In cazul vanzarii unei masini, noul posesor este cel care trebuie sa anunte autoritatile despre transmiterea dreptului de proprietate.

Dvs in calitate de vanzator puteti sa depuneti notificari catre Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in a carui raza de competenta a fost inmatriculat vehiculul, cu privire la instrainarea vehiculului, pentru a evita sa primiti amenzi pentru lipsa rovinietei, la care atasati si documentele justificative (respectiv, contract de vanzare cumparare, copii acte de identitate, cererea de radiere din evidente a vehicului,etc).

In situatia in care a fost emis proces-verbal de constatare a contraventiei, formulati o contestatie la procesul-verbal emis, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la Judecatoria in a carei circumscriptie domiciliati, in vederea solicitarii de anulare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovineta nicolae03 nicolae03 buna ziua am vandut masina in alta localitate iar in drum spre casa noul proprietar a fost filmat pentru ca nu avea rovineta iar dupa cateva luni amenda a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta anache anache Cum pot anula procesul verbal emis pentru neplata rovinietei in conditiile in care la data constatarii eu nu mai eram proprietarul autoturismului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Primesc amenzi pe o masina vanduta um1640 um1640 buna seara am si eu o problema.Am vandut in 2013 o masina am contract vanzare-cumparare o am scoasa de la finante dar problema este ca la politie apar tot eu ... (vezi toată discuția)