avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Cum pot anula procesul verbal emis pentru neplata rovinietei in conditiile in care la data constatarii eu nu mai eram proprietarul autoturismului? Mentionez ca masina a fost radiata fiscal la momentul vanzarii, radierea de la politie putandu-se efectua de noul proprietar.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:36, 15 August 2017
Primul pas este depunerea unei contestatii, in termenul legal. Ar mai putea fi vorba de o discutie cu noul proprietar, pentru a plati el amenda.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar sa formulati plangere contraventionala impotriva PV,in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia ,la judecatorie
@LIVIU NISTEA a scris
Ar mai putea fi vorba de o discutie cu noul proprietar, pentru a plati el amenda.

Prioritatea o constituie exonerarea vanzatorului de obligatia platii c/v rovinieta pentru vehicul instrainat

Concomitent cu formularea plangerii contraventionale,este de preferat ca vanzatorul sa informeze oficial SPR evidenta auto despre tranzactionarea vehiculului,dar nefinalizarea de catre cumparator in termen de 30 de zile a procedurii de inmatriculare auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)