avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta

Buna ziua...Am avut o masina si in luna august am vanduto unui om care a vazut anuntul pe internet...Am incheiat un contract de vanzare-cumparare, am scoso de la circa financiara si acum cateva zile tocmai am primit o amenda prin posta de la Centrul de studii tehnice rutiere si informatica - CESTRIN si in ea scrie cam asa...
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit la data de 17.12.2010, constatand ca la data de 16.10.2010 ora 04:08 locul Dn2 Km115, Maracineni Jud. Buzau, vehiculul categoria a cu numarul de inmatriculare....apartinand d-lui si aici fiind scris numele meu, a circulat fara a detine rovinieta valabila...proba se face cu foto...Contraventia este de 250 Ron...
Ma puteti sfatuii cum pot face o contestatie? sau daca se poate face? tinand cont ca nu mai sunt proprietarul masinii,dar ea este inca pe numele meu inamtriculata in talon si carte ( Noul proprietar nu a inmatriculat inca masina pe numele lui ) , amenda primita tot de mine insa...Ma puteti ajuta cu un sfat? cu ceva?
Stima si respect Pruna Marian
Cel mai recent răspuns: david6 , utilizator 22:21, 11 Martie 2011
Personal, am facut contestatie la procesul verbal de constatare la judecatoria pe raza careia s-a petrecut contraventia. In cazul dvs, cred ca trebuie sa faceti contestatia la Judecatoria Buzau. Si eu sunt tot din Bucuresti si am facut contestatia in scris, am facut copii xerox la toate actele deveditoare instrainari masinii (contract vanzare-cumparare, copie talon cu mentiunea de instrainat catre la data de, proces verbal de predare a masinii, radierea fiscala a porpietatii) si le-am trimis la Judecatoria Brezoi cu recomanadata si confirmare de primire (prin Posta Romana). La primul termen am trimis cerere de judecare in lipsa (mea). Dupa primul termen am primit a doua citatie pentru un nou termen si m-i s-a cerut inca o data copia dupa certificatul de inmatriculare fata verso (pe spatele certificatului de inmatriculare se scrie la vanzarea auto, instrainat catre...). Urmeaza sa trimit copia si inca o cerere de judecare in lipsa si sper sa fie ultimul termen.
In legatura cu faptul ca nu a fost radiata fiscal.... Daca a fost radiata ulterior, nu cred ca ar fi probleme. Dar aici nu ma pot pronunta. Am relatat doar cum am procedat eu intr-un astfel de caz (nu am nici un fel de cunostinte juridice) , poate va ajuta cu ceva. Succes.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
david6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - masina vanduta, pasi de urmat Janina100 Janina100 Buna ziua! Acum doua zile am primit o amenda pt rovinieta de la o masina pe care am vanduto in 2013.Tin sa precizez ca am oferit toate actele necesare pt ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta - contestare proces verbal david6 david6 Am vandut masina in Septembrie 2009 si binenteles, cumparatorul nu a mai binevoit sa o inmatriculeze pe numele lui. In Ianuarie 2010 a facut asigurarea RCA pe ... (vezi toată discuția)