avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - rovinieta

Ma numesc Gabriela si am o mare problema cu aceste amenzi pentru rovinieta.
Anul acesta la inceput in ianuarie am inceput sa fac actele pentru masina cumparata inclusiv inmatriculare si de aceea nu am platit rovinieta decat la sfarsit cand am terminat cu totul.Locuiesc in Maracineni judetul Buzau si exact la intrare in orasul Buzau s-a instalat o camera pt rovinieta mobila.Am primit acasa 10 amenzi pt neplata rovinietei.Exista vreun mod sa scap de aceasta amenda,nu stiu,cu o contestatie sau macar alceva da 2500 ron nu am de unde mai ales ca sunt somera.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 11:13, 15 Octombrie 2011
Formulati o contestatie si solicitati un avertismet.
Nici cu semnatura electronica nu e in regula - motiv de nulitate absoluta.
Multumesc foarte mult pt raspuns dar as mai avea o intrebare:
Unde pot formula contestatia?
Plangerea contraventionala impotriva procesului verbal este de competenta judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia. Acolo depuneti plangerea contraventionala.
Ati primit 10 deodata ?! sau pe rand ? Faceti contestatie in 48 de ore sau in termenul de 15 zile, altfel lucrurile se complica, mai ales ca amenda de 125 RON se dubleaza + 28 EUR va ajunge undeva la 370 RON "bucata"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei procese verbale de constatare a contraventiei pentru circulare fara a detine rovinieta imasammy2011 imasammy2011 Bana seara, In urma cu cateva saptamani, mai exact pe la inceputul lui ianuarie , am primit prin posta cateva (3) procese verbale de constatare a ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat contraventional de doua ori pentru lipsa rovinietei insa autoturismul este vandut simonik_eu simonik_eu am primit aksa 2 amenzi pt rovinieta desi am vandut autoturismul cu contract de vanzare cumparare si i-am inmanat celui ce i-am vandut si fiscalul ca sa poata ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda pentru rovinieta mircea1482 mircea1482 Va rog sa ma ajutati cu o parere legata de problema mea: Am primit pe 18.07.2011 o amenda pentru ca am circulat fara rovinieta. Conform procesului verbal, ... (vezi toată discuția)