In urma cu cateva saptamani, mai exact pe la inceputul lui ianuarie , am primit prin posta cateva (3) procese verbale de constatare a contraventiei: circulare fara a detine rovinieta.
Aceste constatari au fost facute in intervalul 22 -26 iunie 2011.
Problema este ca noi am vandut aceasta masina in data de 14 iunie 2011, iar respectivul proprietar probabil ca a circulat cu ea fara s-o inmatriculeze.
Deci aceste procese verbale nu ne apartin ( avem contractul de v/c si Pv de scoatere din evidenta a mijloacelor de transport).
Intreband la politie ni s-a spus , inintial ,de catre un functionar ca ar fi trebuit sa-i anuntam ca am vandut masina?!, dar intrreband la un alt ghiseu ni s-a spus sa trimitem o cerere la Judecatorie (oricare ) la care sa anexam toate documentele in cauza, pentru a se judeca in lipsa.
Va rugam sa ne ajutati cu un sfat ... mi-e teama de birocratia din tara noastra....
Formulaţi plângere contravenţională dacă nu au trecut cele 15 zile de la comunicare, anexati in copie documentele despre care vorbiţi şi solicitaţi anularea proceselor verbale şi exonerarea dv.stră de la plata amenzi şi despăgubiri. Aveţi toate şansele să câştigaţi procesele ptr că. Og 15/2002 care reglementează rovinieta, sancţionează ptr neplata acesteia, utilizatorul autoturismului ceea ce in cazul dv.stră este cumpărătorul.
Aceste procese vb au venit prin posta, una are data stampilei de 30 dec iar celelalte doua 9 ianuarie. Noi momentan nu mai locuim la adresa aceasta , de aceea am intrat in posesia lor mai tarziu... Deci am depasit aceste 15 zile...In cazul acesta ce mai putem face?
Mi se pare totul atat de incalcit...Putem merge la orice judecatorie, in Bucuresti? S-au trebuie sa le trimitem in Maracineni si Romanesti?