avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trei procese verbale de constatare a contraventiei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trei procese verbale de constatare a contraventiei pentru circulare fara a detine rovinieta

Bana seara,

In urma cu cateva saptamani, mai exact pe la inceputul lui ianuarie , am primit prin posta cateva (3) procese verbale de constatare a contraventiei: circulare fara a detine rovinieta.
Aceste constatari au fost facute in intervalul 22 -26 iunie 2011.
Problema este ca noi am vandut aceasta masina in data de 14 iunie 2011, iar respectivul proprietar probabil ca a circulat cu ea fara s-o inmatriculeze.
Deci aceste procese verbale nu ne apartin ( avem contractul de v/c si Pv de scoatere din evidenta a mijloacelor de transport).
Intreband la politie ni s-a spus , inintial ,de catre un functionar ca ar fi trebuit sa-i anuntam ca am vandut masina?!, dar intrreband la un alt ghiseu ni s-a spus sa trimitem o cerere la Judecatorie (oricare ) la care sa anexam toate documentele in cauza, pentru a se judeca in lipsa.
Va rugam sa ne ajutati cu un sfat ... mi-e teama de birocratia din tara noastra....

Va multumim anticipat!

Cel mai recent răspuns: imasammy2011 , utilizator 11:41, 28 Ianuarie 2012
competenta apartine judecatoriei in raza careia ati savarsit fapta
Pr4oblema asta este. Nu am savarsit noi fapta.
Masina era vanduta la acea data. Probabil ca cel care a cumparat-o nu si-a facut actele imediat si a circulat cu ea. Noi o aveam scoasa din evidenta mijloacelor de transport si vanduta.
Cum putem sa raspundem pentru o fapta pe care nu am comis-o? Nu aveam cum s-o comitem...
Aceste contraventii sunt facute undeva prin Maracineni judetul Buzau, prin Romanesti Prahova...
Ar trebui sa luam legatura cu aceste judete, sa le trimitem actele doveditoare? Banuiesc ca in Maracineni nu exista judecatorie?
La Udriste ni s-a spus sa depunem la orice judecatorie...
PS:
Politia nu ar fi trebuit sa aiba aceasta cunostinta? ca masina a fost vanduta inainte de savarsirea acestor contraventii?

Eu am inteles ca nu dvs. ati savarsit fapta contraventionala, insa dvs. nu ati inteles ca o plangere contraventionala se formuleaza in termenul de 15 zile prevazut de lege, nu cand doriti dvs. Sigur, puteti sa formulati si acum plangerile contraventionale, insa acestea vor fi respinse ca tardiv formulate, asa cum am mai scris.

Persoana cu care ati vorbit la Udriste v-a spus o prostie. O plangere contraventionala este de competenta judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
Si cum ar trebui sa procedez in acest caz? Avem un copil mic de un an si chiar nu ne-a stat capul la asa ceva (stiind ca suntem nevinovati)..
Am incercat si noi sa facem ce-am putut, ce ne-a fost la indemana (am fost la Udriste). Nu suntem atat de cunoscatori ...
De cate ori primeam o amenda(pe drept) , o achitam si trimeteam chitanta la politie... cazul asta chiar ne-a depasit...

Va multumesc oricum pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala amenda rovinieta ContSters228213 ContSters228213 am primit din in data de 07.03.2012 partea cestrin un pv de sanctionare intocmit in data de 22.02.2012 a unei contraventii la og 15/2002,din data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda pentru rovinieta mircea1482 mircea1482 Va rog sa ma ajutati cu o parere legata de problema mea: Am primit pe 18.07.2011 o amenda pentru ca am circulat fara rovinieta. Conform procesului verbal, ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)