Buna ziua,
Ma numesc Anca Popescu,am fost victima unei mari nedreptati-ilegalitati !
La data de 19.08.2014 am primit pe adresa mamei mamei mele un proces verbal de constatare din partea CNADNR S.A din care reiese ca mama ar fi condus un autovehicul la data de 22.02.2014 pe un drum national,fara a detine rovinieta valabila !
Mentionez ca mama mea a decedat la data de 18.02.2014 si pot dovedi cu martori ca nu a circulat nimeni cu autovehiculul in aceasta perioada,deoarece eu eram la cimitir,ocupata cu inmormantarea mamei mele !
Va rog respectuos sa ma ajutati-consiliati,ce se poate face in aceasta situatie ?!
Multumesc anticipat
explicatia...posibil ca pe data de 22.02.2014 , cineva sa fi folosit masina , fara sa stie ca nu mai are vigneta valabila , si a fost fotografiat nr de imatriculare . cum masina a fost proprietatea mamei , clar ca amenda a fost trimisa la domiciliul proprietarului.
nu este deloc un abuz... cei da CNADNR nu au de unde sa stie ca proprietarul decedase .
unde e abuzul? avea autovehiculul rovignetă valabilă la data de 22.02.2014? cineva a circulat cu acel autovehicul pe data de 22.02.2014. faptul că dumneavoastră erați la cimitir nu înseamnă că nu s-a circulat. depuneți o contestație și CNADNR va trebui să prezinte fotografia cu autovehiculul în cauză...
nu inaintati nici o contestatie ca este o lupta cu morile de vant . in plus , cum veti demonstra ca masina nu a circulat ? mai mult , posibil sa nu fiti proprietarul masinii....pierdeti si timp si bani , si in final tot va trebuii platita amenda.
circulatia pe drumurile publice fara vigneta se sanctioneaza indiferent a cui este masina .
mai mult daca sunteti mostenitor , cineva trebuie sa plateasca si amenda si penalizarile , ca sa puteti intra in drepturi.
Formulati contestatie in care prezentati motivele expuse,solicitati instantei sa puna in vedere CNADR sa depuna proba cu fotografia auto,incercati sa dovediti ca autoturismul nu a circulat in zona retinuta in pv de contraventie.Sansele sunt destul de mici dar puteti incerca.
motivele invocate nu vor avea rezultat. orice sofer constient , cand urca la volan , verifica daca are documentele la zi si mai ales vigneta.
faptul ca proprietarul este decedat....nu inseamna ca masina are drepturi sa circule pe unde vrea....cum vrea...si fara vigneta.
doamna Anca ar fi trebuit sa ia cheia masinii...si gata.
nu sunt "Gigi Contra" , dar cunosc mai bine astfel de detalii in priviinta CNADNR ...nu exista cale de rezolvare.