avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat desi am rovinieta. Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat desi am rovinieta. Ce pot sa fac?

am primit un proces verbal de anul trecut luna 10 in care sunt anuntat ca am circulat fara rovinieta proba cu foto. ideea e ca aveam rov. pe tot anul dar din luna 6 am schimbat nr. de inmatriculare al auto. pt . ca s-a terminat leasingul.nu mai am chitanta dar rovinieta e inca lipita pe parbriz .ce pot sa fac?.
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 10:27, 20 Aprilie 2011
contesta pr verbal in termenul legal si ca probe in instanta depui copie dupa rovinieta si explici pe inteles cum stau lucrurilr ,Actiunea nu se timbreaza. Vezi ca scrie pe verso in cat tim poti depune contestatie la instanta.(15 zile lucratoare fara prima si ultima zi )SUCCES!
este veche poanta=D>:fight:......fiecare nr de imatriculare este dator catre stat cu acea vignieta platita la zi:rtfm:!!!! mai ales ca ai fost fotografiat!!!!=D>=D>
in germania , polonia , austria, franta ...etc...pentru nepalata taxelor de drum , ai ocazia sa te intorci pe jos acasa :((, adica sa dai din tenisi multi kilometri , adica sa devii pieton si sa ramai si fara masina :hammer:(adica ti se parcheaza si pana nu platesti amenda nu ai voie sa te atingi de masina):yeah:....la noi ca la nimeni!!!#-o=D>
vignieta nu se alebereaza in baza seriei sasiului sau a dimensiunilor parbrizului....se elibereaza doar catre un nr de imatriculare , indiferent de anul fabricatie al autovehiculului sau daca schimba nr de imatriculare zilnic ....zilnic cumpara vigniete...:rtfm:
capris a scris:

am primit un proces verbal de anul trecut luna 10 in care sunt anuntat ca am circulat fara rovinieta proba cu foto. ideea e ca aveam rov. pe tot anul dar din luna 6 am schimbat nr. de inmatriculare al auto. pt . ca s-a terminat leasingul.nu mai am chitanta dar rovinieta e inca lipita pe parbriz .ce pot sa fac?.


In momentul in care s-a terminat leasingul puteati depune o cerere la CNADR la care atasati acte doveditoare ca masina este aceiasi doar ca v-ati schimbat nr de inmatriculare si va eliberau o alta rovigneta pe noile numere. Treaba asta cu rovigneta pe nr. de inmatriculare e o mare tampenie....dupa parerea mea. Masinile au si alte elemente de identificare (serie sasiu, motor)... Dar e bine cand CNADR "suge" de la 2 oi (vanzator -cumparator). Eu cand am cumparat masina avea rovigneta valabila pentru inca 10 luni, am schimbat numerele si era sa mai platesc inca o data taxa asta..... m-a invatat cineva chestia cu cererea si i-am fentat eu pe aia de la CNADR:P

Iata si cererea:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
leuca_luminita, utilizator
cum am spus ....ca la noi la nimeni.....!!!#-o:foottap:

Alte discuții în legătură

Amenda ciudata?! monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tae mult dati-mi un sfat in urmatoarea speta:autocarul societatii a fost oprit de cei de la drumuri fara rovinieta,ideea era ca ea exista dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)
Rovinieta pe parbriz?! Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, O nelamirire am referitoare la obligatia punerii rovinietei pe parbrizul masinii. Am primit un PV de contraventie datat cu 7 iunie 2011, care ma ... (vezi toată discuția)