avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda ciudata?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda ciudata?!

Buna ziua,va rog tae mult dati-mi un sfat in urmatoarea speta:autocarul societatii a fost oprit de cei de la drumuri fara rovinieta,ideea era ca ea exista dar nu la sofer ,drept pt care vom contesta procesul verbal,insa nelamurirea mea este urmatoarea la control nu s-a incheiat nici un proces verba doar s-au facut poze la CI si la certficatul masinii...am primit procesul verbal prin posta,intrebarea mea este :este legal procesul verbal intocmit in baza unei poze?apoi amenda este in felul urmator:22de mil,8mil 700cu plata in 48de ore,dar la care se aduga 560de euro tarif de despagubire...care nu se micsoreaza in 48 de ore.am platit cel 8700in 48 de ore si voi contesta in instanta ....dati-mi un sfat juridic,pe ce sa ma axez in intocamirea plangerii contraventionale,
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 17:15, 21 Septembrie 2010
Trebuie sa faceti dovada ca societatea avea rovinieta, pentru autocarul X, achizitionata la o data anterioara zilei in care a fost oprit in trafic iar soferul salariat, dintr-un motiv sau altul, nu o avea asupra lui.
Daca aveti aceasta rovinieta inseamna ca fapta pentru care ati fost sanctionata nu exista (trebuie sa stiti ca rovinieta este valabila doar aplicata pe parbrizul masinii).
Insa, incercati .... succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
:este legal procesul verbal intocmit in baza unei poze?

Da, de fapt procesul verbal a fost intocmit in baza controlului efectuat de agenti. Doar ca n-au mai stat cu pixul in strada sa copieze datele la mana.

Daca aveati rovinieta de ce nu ati lipit sticker-ul pe parbrizul autocarului? Asta mi se pare cel mai ciudat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
gunnar, utilizator
Formulati contestatie in termenul legal de 15 zile de la primirea procesului verbal,la instanta competenta teritorial,unde prezentati rovigneta.
Verificati daca procesul verbal este corect intocmit si daca se pot invoca cauzele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001
Normal contraventia nu exista daca aveti o rovigneta achizitionata anterior controlului. Incercati sa invocati in instanta ca parbrizul masinii a fost schimbat sticKerul raminind pe parbrizul vechi (sigur nu se poate dezlipi), de aceea soferii poarta bonul asupra lor bon care din omisiune a uitat a fi predat la soferul surprins. S-ar putea sa mearga.
Puteti si sa riscati sa sustineti ca soferul a fost oprit in trafic nu a fost intrebat daca are rovigneta ,i s-au verificat actele si atit,dupa care ati primit procesul verbal solicitind ca agentul constatator sa faca dovada celor retinute in sarcina societatii dvs, invocind in acest sens jurisprudenta C.E.D.O respectiv cazul anghel contra Romaniei in care curtea se pronunta clar ca sarcina probei revine agentului constatator . Eu am o sentinta in acest sens a Judectoriei Brasov nr 5345/28.04.2010 in dosarul 22172/197/2009 in care judecatoria brasov anuleaza un proces verval al politiei pentru ca nu a facut dovada celor retinute in procesul verbal. Daca imi veti lasa un mesaj privat cu o adresa de maiil voi incerca sa va scanez sentinta si sa v-o trimit.

M-ar interesa totusi procesul verbal pe numele cui a fost intocmit? Eu am patit o situatie similara si au amendat soferul,masina fiind a societatii.
Sa rasp d-nei care a spus ca nu intelege de ce nu am lipit pe geam rovinieta...cursele se fac ocazional si platim pe zile...nu putem lili zeci de roviniete pe geam..
multumesc pt sfaturi si pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire in trafic fara motiv + contestare proces verbal t-balt t-balt Am fost oprit in trafic fara nici un motiv de un agent al politiei rutiere. Acesta s-a legitimat si a cerut actele la control. L-am intrebat motivul opriri ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)
Polita rca 2013 nairam63 nairam63 Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. ... (vezi toată discuția)