legally a scris:
Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier
Trebuie sa se prezinte (aveti dreptul sa-i cereti legitimatia, sa v-o arate,pe care este inscris numarul sau)
Sa va spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat de exemplu)
Daca este filtru, aveti dreptul sa cereti ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu puteti fi sanctionat decat pe acel motiv.
La amenda aveti doua locuri unde semnati: unul prin care recunoasteti fapta si al doilea ca ati luat cunostinta de amenda.puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda, insa sa nu recunasteti fapta.
Buna ziua !
Am fost oprit fara motiv aseara pe DN1 in Saftica de agentul Ciobanu C. Nu mi-a raspuns la intrebarea "de ce m-ati oprit" si a scris-o ca atare la comentarii - LOL.
In urma verificarii actelor am constatat impreuna ca nu puteam face dovada ca detin rovigneta pentru auto condus. aveam rovigneta la birou, e masina firmei. ca urmare mi-a suspendat talonul si mi-a intocmit PV cu amenda 500 ron, 250 in 48h.
Pot cere instantei anularea PV daca nu a avut nici un motiv sa ma opreasca ?