avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Modalitate oprire in trafic,abuz sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Modalitate oprire in trafic,abuz sau nu?

Mergeam regulamentar fara viteza,am trecut pe langa o masina de politie intr-o localitate pe raza judetului,la scurt timp am fost urmarita practic cu girofarele si oprita deoarece am respectat lumina rosie ,am tras pe dreapta inafara carosabilului.Recunosc ca m-am speriat nu accelerasem,nu sfidasem politia,eram si cu copiii in masina...s-a recomandat si mi-a spus ca am I.T.P-ul expirat asa era ...nu am stiut ca au aparatura performanta si mi s-a parut suspect ca ma oprise doar pe mine in asa mod,mai ales ca nu era echipaj de la rutiera .Acum au dreptul si agentii locali sa faca asta???Senzatia mea a fost ca este un abuz sa fii oprit astfel ca un infractor sunt niste rable cecircula pe drumuri...masina mea abia am terminat leasingul la ea si expirase I.T.P-ul de 8 zile.drept pt care m-a sanctionat cu 9 puncte amenda si 810 Ron.Intrebarea mea este daca pe timp de noapte te poate opri in acest fel un singur agent ?N-ar trebui sa fie cel putin doi,sa fie filtru sau control trafic?
Cel mai recent răspuns: givanna , utilizator 13:29, 1 Decembrie 2014
In conformitate cu ultimile modificari,agentii politiei locale au primit competente si in ceea ce priveste constatarea si consemnarea anumitor contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice
Constatarea si consemnarea contraventiilor ,nu este conditionata de timp de noapte ,numar agenti, filtru sau control trafic
Cat este punctul de amenda ?pot contesta si anula procesul verbal daca s-au gresit calculele, respectiv 9 * 80 ron nu face 810 ron?daca la mentiuni conducator auto a completat agentul este in regula?
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
givanna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire in trafic fara motiv + contestare proces verbal t-balt t-balt Am fost oprit in trafic fara nici un motiv de un agent al politiei rutiere. Acesta s-a legitimat si a cerut actele la control. L-am intrebat motivul opriri ... (vezi toată discuția)
Amenzi rutiere date de agent de ordine publica bbertone bbertone Buna ziua, As dori sa stiu daca agentii de ordine publica au dreptul de a opri masini in trafic si acorda amenzi (ex: neacordare prioritate, lipsa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am cand sunt oprit de politia rutiera cand nu am incalcat nici o lege ? t_yahia t_yahia Ma intrebam ce as putea face daca ar fi sa ma opreasca [i]politia[/i] conducand, [b]fara sa fi incalcat vreo lege[/b]? #-o ([i]de exemplu un filtru de ... (vezi toată discuția)