avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi rutiere date de agent de ordine publica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi rutiere date de agent de ordine publica

Buna ziua,

As dori sa stiu daca agentii de ordine publica au dreptul de a opri masini in trafic si acorda amenzi (ex: neacordare prioritate, lipsa centura).


Intreb asta pt ca tocmai am fost urmarit in trafic si oprit de o duba a unei sectii de politie din cartier si amendat pt o abatere in trafic.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:37, 4 Decembrie 2013
Da,prin modificarile legislative au fost aduse noi obligatii si indatori de serviciu,astfel politistilor de ordine publica le revine competenta sa constate si sa consemneze anumite contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist sectie, autoritate in trafic Dana Muresan Dana Muresan Buna, as dori sa stiu daca un politist ( sau mai multi ) care aprtin de o anumita sectie, ex: sectia nr 10, au autoriteatea de a oprii un vehicul si a cere ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Politisti "de sectie" au atributii rutiere? hackeru155 hackeru155 Buna ziua, am fost pus in situatia de a fi oprit de 2 politisti \\\\"de sectie\\\\" cu cascheta albastra si cu masina de politie pentru ca am trecut pe culoare ... (vezi toată discuția)