Buna ziua, am fost pus in situatia de a fi oprit de 2 politisti "de sectie" cu cascheta albastra si cu masina de politie pentru ca am trecut pe culoare rosie. Dupa refuzul repetat al meu sa le prezint actele, le-am dat buletinu' si mi au zis mai subtil ca vor spaga. Le am dat 7 lei :)) si mi-au dat buletinu'. Intrebarea mea este, daca aveam timp de pierdut si nu vroiam sa le dau nimic, aveau ce sa-mi faca? Au voie sa mi ia permisul sau sa-mi dea amenda pentru anumite lucruri? Sau sa-i cheme pe cei de la rutiera si sa mi-l ia ei pe spusele lor? Va multumesc.
Conform ultimilor modificari legislative,constatarea si consemnarea anumitor contraventii rutiere intra in responsabilitatea agentilor constatatori din cadrul sectiilor teritoriale
eugen68octavian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimabilă ynocentta (cu y şi doi de t) atribuţiile de care vorbiţi nu se referă la constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice. "Poliţiştii de secţie" cum le zice dumnealui au alte atribuţii, s-a dezbătut problema pe larg aici în forum şi atât eu cât şi un alt co-forumist te-am rugat frumos cu articol şi număr aşa să ne spui unde scrie. Bineînţeles că domnia dumitale nu te-ai sinchisit să ne onorezi cu vreun răspuns.
Află de la mine care nu sunt nici poliţist nici avocat. În lege scrie următoarele:
Articolul 2 OUG 195/2002 cu modificările la zi.
Indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care are obligatia sa ia masurile legale in cazul in care constata incalcari ale acestora.
Scurt şi la obiect.
Cei de la alte servicii precum şi "comunitarii" au alte atribuţiuni.
Stiambile eugen68, eu ca politist rutier, iti pot spune ca intre ,,politistii de la sectie,, si ,, politistii locali,, este diferenta mare. Primii au dreptul de a opri orice autovehicul aflat oriunde in spatiul public in timp ce localii nu.
Si da, ,,politistii de la sectie,, sunt autorizati (nu toti dar sunt multi) sa constate si sa aplice sanctiuni la regimul rutier.
Inainte de a va da cu presupusul uitati-va pe legile in vigoare sau intrebati pe cineva avizat.
Nu va mai dati cocosi cand va opreste politia de ,,sectie,, ca s-ar putea sa aveti surpriza sa ramaneti pietoni sau cu amenda grasa primita.
Scurt si la obiect.