avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politist sectie, autoritate in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politist sectie, autoritate in trafic

Buna, as dori sa stiu daca un politist ( sau mai multi ) care aprtin de o anumita sectie, ex: sectia nr 10, au autoriteatea de a oprii un vehicul si a cere acte le la control, chiar sa amendeze? Specific ca nu sunt de la Politia Rutiera

Si poate sa dea amenda pentru ca am trecut pe rosu la semafor sau pt ca am asigurarea expirata la masina ?

Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 13 Martie 2015
Da,au dreptul
In urma modificarilor legislative referitor la competenta politistilor de proximitatea,acestia au autoritatea si competenta sa verifice si sa aplice anumite sanctiuni in cazul constatarii de contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice
Imi spuneti va rog si legea de unde ati citit?
Multumesc
Cine are dreptul de a opri masini in trafic?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi rutiere date de agent de ordine publica bbertone bbertone Buna ziua, As dori sa stiu daca agentii de ordine publica au dreptul de a opri masini in trafic si acorda amenzi (ex: neacordare prioritate, lipsa ... (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)
Politisti "de sectie" au atributii rutiere? hackeru155 hackeru155 Buna ziua, am fost pus in situatia de a fi oprit de 2 politisti \\\\"de sectie\\\\" cu cascheta albastra si cu masina de politie pentru ca am trecut pe culoare ... (vezi toată discuția)