avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta pe parbriz?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta pe parbriz?!

Buna ziua,

O nelamirire am referitoare la obligatia punerii rovinietei pe parbrizul masinii. Am primit un PV de contraventie datat cu 7 iunie 2011, care ma anunta faptul ca la data de 10.12.2010 am fost fotografiata (si mi se da si numarul fotografiei ca proba...) cum ca n-as fi avut rovinieta. Este obligatorie punerea acesteia pe parbriz?!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Sisca , utilizator 14:04, 28 Iunie 2011
In principiu da, este obligatorie lipirea acesteia pe parbriz insa, in Romania acest lucru nu se respecta. In conditiile in care dvs. la data de 10.12.2010 detineati o rovinieta valabila puteti face plangere impotriva p-v de constatare a contraventiei la care atasati rovinieta si copia chitantei de plata a acesteia, in caz contrar platiti amenda si despagubirea catre CNADR.
Pana in ianuarie 2011 se emitea acea vigneta de lipit pe parbriz care era obligatorie, din ianuarie rovignetele sunt electronice, nu se mai elibereaza vignete.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca 2013 nairam63 nairam63 Am comandat prin emag.ro o polita RCA pentru anul 2013. In 2 zile am primit acasa plicul cu polita respectiva. Dar cand m-am uitat atent in plic... stupoare. ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)
Rovinieta trebuie lipită pe parbriz? Daria8 Daria8 Buna dimineata Am primit azi o amenda, pentru ca nu am avut rovinieta lipita pe parbriz. Constatarea s-a facut prin fotografierea in trafic. Am rovinieta ... (vezi toată discuția)