avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta trebuie lipită pe parbriz?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta trebuie lipită pe parbriz?

Buna dimineata

Am primit azi o amenda, pentru ca nu am avut rovinieta lipita pe parbriz. Constatarea s-a facut prin fotografierea in trafic. Am rovinieta cumpratat pe 1 an, impreuna cu polita Casco.

Am gasit un articol din 2014 in care se precizeaza cu privire la rovinieta [ CSA a luat decizia de a schimba formatul rovinietei, dar şi de a elimina obligativitatea ca aceasta să fie lipită pe parbriz].

Pot contesta amenda, trimitand dovada ca detin rovinieta?

Cu multumiri, prietenie si pretuire!
Cel mai recent răspuns: Daria8 , utilizator 20:34, 1 Februarie 2015
In ultimii ani rovigneta a fost electronica, deci nu trebuia lipita in parbriz. Nu din cauza asta ati fost amendat. Camera video citeste numarul masinii dvs. si il compara cu baza de date a celor care au rovigneta. Daca nu figurati in aceasta baza de date va trimite amenda. Verificati daca datele de pe rovigneta corespund cu cele reale, sunt multe cazuri cand s-au strecurat greseli de redactare. Imi ridica semne de intrebare si faptul ca ati cumparat rovigneta impreuna cu polita casco. Din cat stiu eu, firmele de asigurari nu comercializeaza rovignete, dar poate ma insel.
Aplicarea sanctiunii nu s-a datorat faptului ca nu am avut rovinieta lipita pe parbriz.
Concret dvs ati fost depistat in trafic conducand un autoturism al carui numat de circulatie nu se afla in baza de date a autoritatii ca detinator de rovinieta
Verificati responsabil termenul inscris pe rovinieta care o detineti
Puteti sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la primirea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Asa este! Se plateste pentru neinformare!

Multumesc ca sunteti intotdeauna aici! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta pe parbriz?! Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, O nelamirire am referitoare la obligatia punerii rovinietei pe parbrizul masinii. Am primit un PV de contraventie datat cu 7 iunie 2011, care ma ... (vezi toată discuția)
Amenda ciudata?! monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tae mult dati-mi un sfat in urmatoarea speta:autocarul societatii a fost oprit de cei de la drumuri fara rovinieta,ideea era ca ea exista dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)