avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda lipsa rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda lipsa rovigneta

Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 09:56, 26 Ianuarie 2012
Nu am cum sa am surprize, masina nu a fost NICIODATA in localitatea unde s-a inregistrat "contraventia"
Depuneti contestatia, solicitati constatarea nulitatii absolute a procesului verbal de contraventie si va motivati in fapt cu tot ceea ne-ati scris si aici pe forum. In drept, invocati prevederile Ordonantei 2/2001. CNADNR -ul vor trebui sa depuna intampinare si vor depune probe in apararea lor( bineinteles daca vor avea).

Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
Minodora Sorian, Consilier juridic
Saptamana trecuta am primit 13 amenzi de rovinieta pentru o masina pe care nu o mai detin in proprietate de aproximativ 1,5 ani. Detin certificat de vanzare-cumparare, copie dupa talon cu data instrainarii si masina este scoasa de la administratia financiara dar se pare ca noul proprietar nu a trecuto pe numele lui la politie. Amenzile sunt pe luna februarie si banuiesc ca o sa mai vina si altele.....

Ce ar trebui sa fac sa scap de amenzi ?
MadalinSE a scris:

Saptamana trecuta am primit 13 amenzi de rovinieta pentru o masina pe care nu o mai detin in proprietate de aproximativ 1,5 ani. Detin certificat de vanzare-cumparare, copie dupa talon cu data instrainarii si masina este scoasa de la administratia financiara dar se pare ca noul proprietar nu a trecuto pe numele lui la politie. Amenzile sunt pe luna februarie si banuiesc ca o sa mai vina si altele.....

Ce ar trebui sa fac sa scap de amenzi ?

Va prezentati la politie si-l turnati pe proprietar.
CNADNR stocheaza timp de 6 luni fotografia facuta cu ocazia depistarii. Deci daca pv a ajuns la proprietarul masinii dupa 6 luni, CNADNR nu mai poate face dovada prin prezentarea fotografiei facute. Trebuie obligatoriu contestat pv la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri grosolane, marca cnadnr s.a ContSters312241 ContSters312241 Buna ziua, Ma numesc Anca Popescu,am fost victima unei mari nedreptati-ilegalitati ! La data de 19.08.2014 am primit pe adresa mamei mamei mele un proces ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie. beto40 beto40 Pe data de 15 09 2011 am primit un proces verbal de contraventie ,in care eram instiintat ca in ziua de 17 03 2011 am circulat cu autoturismul personal pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)