Multumesc pentru raspuns. M-am lamurit si in privinta categoriei care nu coincide cu cea a regimului de permise, vehicule categoria A insemnand autovehicule in domeniul vignetelor.
Observ in procesul verbal ca se specifica urmatorul lucru:
"Dovada savarsirii contaventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in anten, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza OG 2/2001 priving regimul juridic al contraventiilor cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC"
Eu am primit PV-ul la exact 6 luni si 13 zile de la data contraventiei. Inseamna ca dovada nu mai exista si pot fi absolvit de o orice penalizari?
Contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare, nu platiti nimic deocamdata ( actiunea suspenda plata) si invocati si prescriptia. In subsidiar solicitati inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu un avertisment.
Da, e posibil sa primiti si alte PV. Nu se aplica la contraventii principiul non bis in idem.
Dupa datele pe care le prezentati PV a fost trimis cu intarziere si o eventuala contestatie v-ar da castig de cauza. Legat de faptul ca ati circulat mult timp dupa inregistrare fara rovinieta de fiecare data cand ati trecut si aparatul de inregistrat era activat de atatea ori veti primi cate o amenda.
categoria "A" la rovineta !!!!!!!!!!nu la carnet! la A SE INCADREZA AUTOTURISMELE , contestatia va anuleaza pv dar daca ati circulat mai mult fara rovineta nu i a buna!