avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta electronica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta electronica

in cazul clasic uit sa platesc rovinieta,sunt oprit ,platesc si intru in legalitate....asa aflu ca acum 5 luni n-aveam rovinieta...si procesele verbale curg ca atare...poate 50,poate 100...deocamdata am primit 5 numai pe primele trei saptamani....e corect sa platesc peste 10000 ron pentru o neglijenta ?:(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:35, 31 Martie 2011
platiti de fiecare data cand sunteti in neregula. insa dupa 6 luni se prescrie termenul de aplicare al amenzii.
Nu aveti ce face va trebui sa platiti. Dar eu zic sa va adresati si instantelor poate se gaseste o solutie si pt dv. sa nu mai platiti atata.
Cum adica se prescrie termenul de aplicarea amenzii dupa 6 luni?
Ma puteti lamuri?
gbrlcostache a scris:
Cum adica se prescrie termenul de aplicarea amenzii dupa 6 luni? Ma puteti lamuri?

Adica organul constatator este obligat:

1. Sa aplice amenda contraventionala in termen de 6 luni de la data constatarii faptei (aplicarea sanctiunii=incheierea procesului verbal de contraventie). Sanctiunea pentru nerespectarea acestui termen este cea prevazuta la art. 13 din OG nr. 2/2001 (=prescriptia aplicarii amenzii contraventionale).

2. Sa comunice contravenientului procesul verbal in termen de o luna de la data aplicarii amenzii contraventionale. Sanctiunea pentru nerespectarea acestui termen este reglementata prin art. 14, alin. (1) din OG nr. 2/2001 (=prescriptia executarii amenzii contraventionale).

Exceptia prescriptiei aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale poate fi invocata pe calea plangerii contraventionale, deci in fata instantei.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)