avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi pentru neplata rovinetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi pentru neplata rovinetei

Am circulat de la inceputul anului [2011] fara rovineta.Au inceput sa vina amenzile [dupa 6 luni prima]cam cate 2 pentru fiecare luna,pana acum sunt 8.
Intrebarile mele sunt :pot plati o singura amenda?
exista prin instanta posibil acest lucru?
se poate ajunge la o intelegere cu unitatea emitenta?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:25, 8 Ianuarie 2012
Puteati sa le contestati in instanta, dar banuiesc ca la multe le-a expirat termenul, 15 zile de la comunicare.
Nu exista nici o intelegere la care ati putea ajunge cu CNADNR.
Ati circulat in zona unde exista camere de verificare electronica.Pentru fiecare zi in care ati circulat pe acolo fara rovinieta si ati fost inregistrat, se emite o amenda.Nu vad motive de contestare, chiar si pentru cele in termenul de 15 zile de la primire.
Mie mi s-au admis plangeri contraventionale pe principiul non bis in idem, pt cei interesati pot da nr de dosare, majoritatea la judecatoria Buftea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta arhitectura arhitectura Am circulat cu masina pe drumurile nationale fara sa realizez ca rovinieta imi expirase . Cand mi-am dat seama am cumparat rovinieta pe un an . ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
De cate ori se poate da o amenda (nu auto) RaresCA RaresCA Buna ziua. As dori sa stiu de cate ori si la ce intervale de timp se poate da o amenda pentru o contraventie. Nu este vorba de amenzi auto. As mai dori ... (vezi toată discuția)