avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... De cate ori se poate da o amenda (nu auto)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

De cate ori se poate da o amenda (nu auto)

Buna ziua.

As dori sa stiu de cate ori si la ce intervale de timp se poate da o amenda pentru o contraventie. Nu este vorba de amenzi auto.

As mai dori sa stiu daca contest amenda initiala in instanta, mai pot primi amenda pentru aceeasi contraventie cat timp amenda este contestata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 4 Decembrie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minim de date relevante,astfel incat cei care doresc sa va ajute sa poata analiza situatie concreta
Puteti fi sanctionat contraventional ori de cate ori autoritatea in drept constata savarsirea de contraventii
Nu exista un anumit timp sau o anumita perioada ori un anumit numar maxim in care cineva sa poate fi sanctionat contraventional.

Exista un principiu de drept "principiul non bis in idem" , potrivit caruia nimeni nu poate fi urmarit sau pedepsit inca o data pentru aceeasi fapta pentru care a fost deja urmarit sau condamnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda isctr nicolae82 nicolae82 buna seara. pot fi amendat de isctr pt contraventii savarsite cu 6 luni in urma ??? mentionez ca nu am fost oprit si controlat in trafic,controlul a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat neregulamentar masina pe str. academiei ... iioanapana iioanapana Buna ziua! Am parcat neregulamentar masina pe str. Academiei (unde este semnul cu parcare pentru taxi) in intervalul 19:00-16:00 (a doua zi). Am gasit in ... (vezi toată discuția)
Cate amenzi se pot aplica in decurs de 24 de ore? ContSters83715 ContSters83715 pe baza unei singure expertize sonometrice care arata depasiri si este inregistrata la politie, la garda de mediu si la primarie, se vor aplica trei amenzi? ... (vezi toată discuția)