avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda isctr
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda isctr

buna seara. pot fi amendat de isctr pt contraventii savarsite cu 6 luni in urma ??? mentionez ca nu am fost oprit si controlat in trafic,controlul a fost efectuat la societate,cardul tahograf a fost descarcat saptamanal,si am platit pt 8 abateri o suma de 1080 de euro in franta,in urma unui control efectuat la 9 zile dupa savarsirea abaterilor. care e articolul care spune ca nu pot fi amendat de doua ori pt aceleasi abateri ?? multumesc
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 11:33, 6 Martie 2017
Formulati plangere contraventionala. in ceea ce priveste dupla sanctionare , exista un principiu de drept referitor la acest subiect, anume Ne bis in idem
Articolul 4 al Protocolului 7 al Convenţiei consacră „dreptul de a nu fi judecat sau pedepsit de două ori”, cunoscut sub denumirea tradiţională de „ne bis in idem”: „Nimeni nu poate fi urmărit sau pedepsit penal de către jurisdicţiile aceluiaşi Stat pentru săvârşirea infracţiunii pentru care a fost deja achitat sau condamnat printr-o hotărâre definitivă conform legii şi procedurii penale ale acestui Stat. (…)”
Chiar daca in text se mentioneaza cuvantul penal, principiul este aplicabil si in dreptul contraventional

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda isctr marias267 marias267 Buna ziua, Cum contest o amenda, primita la un control efectuat in trafic de catre ISCTR, pentru nestocarea la sediul operatorului de transport a datelor ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu isctr sovira sovira Buna ziua, sunt transportator rutier de marfuri cu sediul in Bucuresti si detin mai multe capete de tractor cu, care tractez semiremorci la o companie din ... (vezi toată discuția)
"in dubio pro reo", cauza anghel contra romaniei cyan cyan in ce conditii se poate invoca cauza Anghel contra Romaniei si principiul \"in dubio pro reo\" in cazul plangerii impotriva pv de contraventie ? am citit ... (vezi toată discuția)