avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Litigiu cu ISCTR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Litigiu cu ISCTR

Buna ziua, sunt transportator rutier de marfuri cu sediul in Bucuresti si detin mai multe capete de tractor cu, care tractez semiremorci la o companie din Franta cu, care am contract.O data la doua luni trebuie sa aduc camionul si semiremorca in Romania. In cursul lunii august am venit cu o cursa din Franta si am descarcat la Timisoara, dupa care a doua zi am incarcat o cursa din Timisoara pentru Bucuresti ca sa aduc camionul acasa.Pe centura Bucuresti soferul a fost oprit de un echipaj al ISCTR Ilfov pentru control su au amendat firma pe motiv ca s-a efectuat un transport national cu vehicule inmatriculate in alta tara.Capul de tractor fiind inmatriculat pe Romania(Bucuresti) si semiremorca inmatriculata in Franta.Am facut plangere contraventionala in instanta pentru ca legea cabotajului din EU imi permite efectuarea de trei operatii de incarcare - descarcare pe teritoriul unui stat membru in termen de sapte zile de la data descarcarii unei curse internationale. Cei de la ISCTR au facut o intampinare pentru respingerea plangerii pe motiv ca legea cabotajului EU face referire la stat membru gazda si eu ca transportator din Romania nu pot beneficia de aceata lege.Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa castig acest proces si daca ma poate reprezenta cineva in instanta.Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da, in principiu sunt șanse de câștig. Sincer sa va spun nu știu ce modificări au intervenit cu privire la legislația aplicabila, dar nu cred sa fi fost introdusă vreo prevedere care sa va fie potrivnică.

In masura in care acțiunea nu a fost formulata și introdusă de un avocat, cel mai bine sa va prezentați la un avocat cu acțiunea pentru a completa/modifica pana la primul termen.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabotaj luubers luubers buna seara, am o intrebare simpla: cabotajul se face cu capul tractor sau si cu remorca (pt o firma de transport romaneasca, care are cap tractor romanesc si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un cap tractor bogdanioan79 bogdanioan79 buna ziua. Ma numesc Bogdan si am o firma de transport infiintata de un an de zile si am cumparat un cap tractor Iveco .Problemele au aparut la prima cursa pe ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)