avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am parcat neregulamentar masina pe str. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am parcat neregulamentar masina pe str. Academiei ...

Buna ziua!
Am parcat neregulamentar masina pe str. Academiei (unde este semnul cu parcare pentru taxi) in intervalul 19:00-16:00 (a doua zi). Am gasit in geam 1 nota de constatare din ziua in care am si preluat masina, iar cand am trimis datele mele de identificare pe e-mail mi s-a spus ca am fost surprinsa si in seara precenta(adica in seara in care am parcat) si sa trimit datele conducatorului auto. Daca masina nu a fost mutata si eu nu am gasit nota de constatare in geam, este legal sa primesc 2 amenzi pentru aceeasi fapta in mai putin de 24h?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:35, 27 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e legal, dar nu puteti decit sa anulati in instanta al doilea PV de contraventie (daca nu va intelegeti cu ei amiabil):
"Principiul unicității sancțiunii sau excluderii dublei sancționări (ne bis in idem). Acest principiu este pe deplin aplicabil în materie contravențională și se explică prin aceea că o persoană nu poate fi sancționată de două ori pentru aceeași faptă. Aplicarea din nou a unei amenzi contravenționale pentru aceeași faptă atrage nelegalitatea Procesului-Verbal și anularea celei de-a doua sancțiuni. Pentru a fi aplicabil acest principiu trebuie să existe identitate de persoană, timp, loc, acțiune contravențională."
[ link extern ] /

Dar trimiteti datele, pentru ca va poate sanctiona foarte drastic (suma mare) pentru necomunicare.
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nefurnizarea datelor soferului catre politie! codau.ciprian codau.ciprian Buna ziua, Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare persoana juridica ony short ony short Buna ziua. Am parcat neregulamentar in alta localitate fara sa-mi dau seama (eu sofer persoana fizica) cu masina firmei. Firma a primit o invitatie din ... (vezi toată discuția)