Buna ziua,
Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei persoane ca sa le comunic politiei ce se va intampla?
Am citit in lege ca voi plati intre 9 si 20 puncte amenda (pers. fizica) dar nu am inteles ce se intampla mai departe.
Politia continua investigatia pentru depistarea celui care a condus masina sau doar eu raman cu plata amenzii?
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Veti plati o amenda pe care o stabileste politistul, fara dreptul de a achita jumatate din minim. Cred ca politia se va multumi cu plata amenzii, destul de consistenta.
De platit sunt constient ca voi plati o amenda si ca nu se poate sa fie jumatate din minim ( acest aspect l-au evidentiat cei de la politie cand au trimis citatia). Ce ma intereseaza pe mine mai mult este daca exista vre-un paragraf care sa mentioneze ce va face in continuare politistul.
Politia a evidentiat pe acea scrisoare care mi-au trimis-o urmatorul paragraf:
"in caz de refuz sau necomunicare a datelor solicitate IN TERMEN DE 5 ZILE, se vor aplica prev. art. 102 al. 1 pct. 14 din O.U.G. nr. 195/2002-RM, constand in sanctionarea cu 9-20 puncte amenda pentru persoane fizice......"
Pe ce considerent alege politistul cate puncte de amenda sa fie?
Spre exemplu daca ma amendeaza cu 20 puncte (adica 2900 lei ) as avea sanse de castig daca o sa contest in instanta acel proces verbal?
Ca sa lamuresc mai bine situatia:
Eu am acea citatie de la politie prin care sa comunic datele de identificare ale soferului. Dat fiind faptul ca nu stiu datele solicitate si nu am posibilitatea sa le obtin imi asum sa platesc acea amenda prin simplu fapt ca nu o sa raspund solicitarii in cele 5 zile.
Oare are vre-un sens sa fac o declaratie scrisa de mana prin care sa comunic faptul ca nu pot furniza informatiile sau e suficient sa nu raspund cererii politiei?
Fuga de politie
savumihai
in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar.
Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)