avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de politie

in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar.
Politistul a iesit in strada cu bagheta reflectorizanta si a facut semn sa opresc. Nu am mai oprit, am urcat podul, am coborat, am bagat in parcarea in imediata apropiere si am urcat sus, au trecut pe langa parcare(masina este mai in spate, nu se prea vede), cu siguranta venisera dupa mine.
Intrebarea este:
-daca probabil am fost prins de radar poate veni acasa document conform caruia sa dau datele soferului presupun. Daca nu ridic recomandata, care vor fi urmatorii pasi ai politiei.
-au cum sa demonstreze ca nu am oprit, politistul care a incercat nu era in campul vizual al radarului, era dupa masina.
-care sunt consecintele totale, in cazul in care m-a luat radarul, in afara de permis, si care sunt in cazul in care nu m-a luat
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
savumihai, utilizator
Nu mai vine la domicilul dv. amenda pentru depasirea vitezei.Daca au putut sa va vada numarul de inmatrivculare poate veni un proces verbal de contraventie pentru neoprirea la semnul agentului de circulatie.Chiar daca nu ridicati recomandata se va trimite amenda organelor fiscale.cel mai bine este sa o ridicati si sa o contestati
iar contestatia o puteti intemeia tocmai pe faptul ca intai nu v-au intrebat cine era la volan -cui ati incrediintat masina in acel moment.nu pot face dovada ca ati fost dvs iar subiect al contraventiei nu este proprietarul ci cel care conducea efectiv
Va poate veni acasa instiintare prin care vi se cere , in calitate de proprietar sa le comunicati datele persoanei care a condus autoturismul in data respectiva sub atentionarea aplicarii sanctiunii contraventionale in caz de necomunicare .
Daca nu o ridicati , atunci nu se poate face dovada ca ati fost instiintat , deci nu vi s-ar mai putea aplica sanctiune ptr necomunicarea datelor si implicit , ptr cealalta ptr viteza , la fel .
Apropo , in termen de 6 luni puteti fi sanctionat contraventional .
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Oare daca sunt oprit in trafic si sunt verificat apare acest lucru si mi se da o instiintare conform careia trebuie sa comunic conducatorul de la dataxx oraxx?
mai exista posibilitatea sa fi fost fotografiat cu aparatul radar atat dvs cat si masina

Alte discuții în legătură

Radar bucuresti blkegl blkegl Buna ziua , in data de 3 iulie 2010 , circulam pe str Doamna Ghica din Bucuresti, cu o viteza peste limita legala. Am trecut pe langa un logan mcv,parcat pe ... (vezi toată discuția)
Neoprirea la semnalul politistului in trafic Unknownartist Unknownartist Salutare tuturor! Filmul se deruleaza asa: radar masina mcv, un politist face semn, eu nu opresc, nu au venit in umrarie dupa mine.. (in ideea ca poate imi ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar:masina-capcana te opreste? AlexApostol AlexApostol Buna ziua, Va voi descrie pe scurt situatia mea cu speranta de a afla un raspuns de la cei care cunosc cadrul legal de sanctionare a Politiei ... (vezi toată discuția)