avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nefurnizarea datelor soferului catre politie!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nefurnizarea datelor soferului catre politie!

Buna ziua,
Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei persoane ca sa le comunic politiei ce se va intampla?
Am citit in lege ca voi plati intre 9 si 20 puncte amenda (pers. fizica) dar nu am inteles ce se intampla mai departe.
Politia continua investigatia pentru depistarea celui care a condus masina sau doar eu raman cu plata amenzii?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
codau.ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:33, 8 August 2023
Nu va primi nici o a doua sanctiune, pentru ca ar insemna sa fie sanctionat de doua ori pentru, exact, aceeasi fapta.
" Aplicarea din nou a unei amenzi contravenționale pentru aceeași faptă atrage nelegalitatea Procesului-Verbal și anularea celei de-a doua sancțiuni."

"Principiul unicității sancțiunii sau excluderii dublei sancționări (ne bis in idem). Acest principiu este pe deplin aplicabil în materie contravențională și se explică prin aceea că o persoană nu poate fi sancționată de două ori pentru aceeași faptă."
[ link extern ] .
Mașină Dvs face parte din categoria cine vrea sa ia și să se plimbe? Cred că știți mai multe decât ce prezentati, doar că va bazați pe faptul că cineva că da un pont bun. Poate acel cineva nu are permis și încercați să acoperiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca masina proprietate personala a fost condusa de ... StanIonnn StanIonnn Buna ziua, Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care a trecut pe culoarea roșie a semaforului, nu stiu datele acelei persoane ca sa ... (vezi toată discuția)
Fuga de politie savumihai savumihai in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar. Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat de doua sau mai multe ori pentru aceeasi contraventie in decurs de 6 luni? Vladimir50003 Vladimir50003 Salut, Am primit acum 2 zile urmatoarea recomandata. In conformitate cu prevederile art 39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ... (vezi toată discuția)