avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nefurnizarea datelor soferului catre politie!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nefurnizarea datelor soferului catre politie!

Buna ziua,
Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care depasit viteza legala si a incalcat linia continua si eu nu stiu datele acelei persoane ca sa le comunic politiei ce se va intampla?
Am citit in lege ca voi plati intre 9 si 20 puncte amenda (pers. fizica) dar nu am inteles ce se intampla mai departe.
Politia continua investigatia pentru depistarea celui care a condus masina sau doar eu raman cu plata amenzii?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
codau.ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:33, 8 August 2023
Pai eu nu mai am treaba cu politia, dar cel care a condus masina?
Soferul cel mai probabil a fost filmat si/sau pozat de aparatul din autospeciala de politie.
Acesta va fi cautat in continuare sau se va opri investigatia cu plata amenzii mele (tinand cont ca faptele comise reprezinta contraventie nu infractiune)?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce va mai intereseaza de celalalt, daca nici nu-l cunoasteti ?
Pai ma intereseaza ca masina a fost condusa de mai multe persoane cunoscute (neamuri/prieteni) dar nu stiu exact cine a fost si nici nu pot arunca vina pe x sau y .
Exista o posibilitate sa fi fost chiar si eu insa nu am de unde sa stiu avand in vedere ca au trecut mai bine de 3 saptamani de la data in care s-a intamplat.
Bine era daca masina ar fi fost oprita in trafic chiar atunci (nu ajungeam in situatia asta).
Nu pot trimite politiei o lista de persoane si sa decida ei.
Sa presupunem ca am fost eu sau fratele meu caci semanam.
Daca eu platesc amenda si totusi se continua investigatia se mai trezeste si el ca trebuie sa plateasca sau ma trezesc chiar eu cu inca un PV ca a decis politia ca am fost la volan atunci.
Daca politia mi-ar arata inregistrarea (ceea ce nu se va intampla decat in instanta) as putea spune cine a fost la volan.
Doresc sa evit pe cat posibilsa ajung sa ma judec cu ei si sa imi pierd si mie dar si lor timpul.
Situatia este unpic complicata si de aceea eram curios daca se continua sau nu investigatia.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci dati datele tuturor celor care au condus in acea zi masina si spuneti-le celor de la politie ca nu va amintiti cine era la acea ora la volan, datorita faptului ca a trecut mult timp de atunci. Asa nici dvs. nu aveti de ce sa fiti amendat si e posibil ca nici unul dintre soferi sa nu fie sanctionat, daca nu au imagini concludente.

Altfel veti plati o amenda consistenta si nu e sigur ca politia se va opri aici.
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
latka, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci vad ca solutia pentru a eluda legea in RO tuturor posibilitatilor este: circula masina personala cu un sofer ce nu mi-l amintesc, depaseste viteza legala fiindca se poate si apoi nimeni nu e sanctionat. Oare asa sa fie?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca masina proprietate personala a fost condusa de ... StanIonnn StanIonnn Buna ziua, Daca masina proprietate personala a fost condusa de o persoana care a trecut pe culoarea roșie a semaforului, nu stiu datele acelei persoane ca sa ... (vezi toată discuția)
Fuga de politie savumihai savumihai in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar. Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat de doua sau mai multe ori pentru aceeasi contraventie in decurs de 6 luni? Vladimir50003 Vladimir50003 Salut, Am primit acum 2 zile urmatoarea recomandata. In conformitate cu prevederile art 39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ... (vezi toată discuția)