avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru vandalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru vandalizare

as dori sa stiu dupa cat timp intra o amenda la impozit si daca imi pot radia masina fara sa platesc amenda daca nu au trecut 15 zile de la data intocmiri procesului verbal? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
razvy91razvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:17, 3 Iunie 2010
Ca sa nu fiti obligat la plata amenzii contraventionale stabilita prin PV de contraventie, singura solutie este sa contestati acel PV in termen de 15 zile la instanta din raza teritoriala a producerii daunei. In situatia in care veti avea castig de cauza si se va anula PV de contraventie prin hotarare definitiva si irevocabila, nu veti mai fi obligat a achita amenda.
In Contestatie trebuie sa motivati in fapt si in drept de ce acel PV este nelegal, respectiv sa aratati si sa dovediti ca nu dv. sunteti autorul care a savarsit contraventia. Luati legatura cu un avocat care, dupa ce va studia continutul PV si dupa ce ii veti relata imprejurarile producerii pagubei, va va spune daca aveti sanse sau nu sa castigati. ;)
Pentru a vi se admite contestatia,in conditiile in care in mod profesionist,v-a sfatuit distinsa dna.avocat,trebuie sa dovediti cu probe (acte,martori,alte probatorii permise de lege)neimplicarea dvs in deteriorarea respectivelor semne de circulatie,despre care faceti vorbire
Daca decizi contestarea, si amenda e mare, te sfatuiesc sa apelezi la un avocat. Procedura e anevoioasa si te lovesti de tot felul de piedici. Din pacate, costul avocatului s-ar putea sa fie mai mare decat al amenzii.
Eu am contestat un proces verbal completat gresit de un controlor RATB, care a incadrat fapta la vandalizare si nu la circulat fara bilet, desi nu aceasta a fost situatia, ci aceea ca nu s-a activat cardul, eu aveam bani pe el.
Desi procesul verbal avea o multime de scapari, era incomplet, eu nu-l semnasem, nu erau martori, incadrare gresita, nu au verificat functionarea aparatului, controlorii mi-au cerut spaga etc. am primit dupa 6 prezentari la judecatorie, caci au fost multe amanari, greve etc., amenda pentru vandalizare! Se pare ca procesul verbal e un act oficial, de buna credinta si eu trebuia sa dovedesc cu martori ca am avut dreptate, desi nu am avut posibilitatea sa iau martori si tocmai aceasta lipsire de martori era un punct de nemultumire, plus ca n-am vandalizat nimic!
In concluzie, am umblat mult si bine si in final m-am ales cu amenda.

Daca decizi sa mergi pe cont propriu: scrie o contestatie de mana sau pe computer, unde povestesti cum s-au intamplat faptele si de ce nu te faci vinovat. Adauga un dosar, o copie dupa procesul verbal si orice te-ar putea ajuta, inclusiv poze. Trebuie sa mentionezi daca vrei sau nu, sa se judece in lipsa. De obicei, judecatorii sunt mai indulgenti daca te prezinti. La mine nici nu a vrut sa ma asculte...
Mergi la judecatorul de serviciu al Judecatoriei sectorului unde s-au intamplat faptele in termen de 15 zile. Nu platesti nicio taxa. Primesti un numar de dosar. Astepti sa primesti citatia la domiciliu sau te interesezi de data procesului pe net, cu numarul dosarului, iti spune judecatorul. Din momentul in care depui contestatia, cam in 3 luni primesti citatia.
Mult succes si sper sa te ajute cele de mai sus!
Interventie moderator Va rog sa nu mai deschideti alte discutii in legatura cu acelasi subiect, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare. De asemenea, va rog sa nu va mai editati mesajele dupa ce primiti raspunsuri, pentru a pune alte intrebari folositi functia "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

razvy91razvan a scris:
care ma puteti ajuta sa intocmesc contestia unei amenzi pe care am luato pt vandalizare si la care eu nu am nici o vina dar nu am vrut sa ii le spun cine a fost veneam de la discoteca cu niste prieteni si ei au inceput a indoi semnele de circulatie si ma luat si pe mn politie si mia dat amenda in valoare de 400 lei as dori sa imi spuneti cum pot sa imi sustin contestatia. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute ... bep bep Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute limitele amenzii, poate fi acesta un motiv sa faci contestatie? Și dacă în procesul-verbal nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie stefan_72 stefan_72 Un prieten a fost oprit de cei de la Comp.Nat.de Autostrazi si Drumuri pe DN1 cu o masina de 6500 kg si a fost amendat cu 2000 lei pe motiv ca pe DN1 ... (vezi toată discuția)
Amenda cfr gidragos gidragos Acum un an si ceva (mai exact in iulie 2009) am circulat fara bilet cu un tren accelerat. Controlorul de tren a decis sa-mi dea amenda, deoarece nu aveam bani ... (vezi toată discuția)