avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute ...

Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute limitele amenzii, poate fi acesta un motiv sa faci contestatie? Și dacă în procesul-verbal nu se specifica faptul că poți plăti jumătate din minimul amenzii, înseamnă că trebuie să plătești exact cat a scris agentul constatator? Amenda fiind data de un controlor auto el nu ar trebui să aibă trecut un număr de legitimație, ceva care sa ateste faptul că are voie sa dea amenzi? Mulțumesc pentru răspunsuri...
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:40, 14 Octombrie 2020
In nici un PV de contraventie nu sunt trecute limitele amenzii. Formularul insa, ar trebui sa aiba rubrica pentru jumatate din minim.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
latka, moderator
Bună dimineața. Și dacă nu sunt prevăzute limitele amenzii de unde să știe cel de la taxe și impozite cat e jumătate din minimul amenzii? Când contravenția e prevăzută într-un HCL..

latka a scris:

In nici un PV de contraventie nu sunt trecute limitele amenzii. Formularul insa, ar trebui sa aiba rubrica pentru jumatate din minim.

Citeste acel HCL. Pe site-ul primariei sunt toate aceste informatii. Sau platiti prin ghiseul.ro si nu mai aveti treaba cu functionarul de la ghiseu. Cititi dvs. acel HCL.
Articolul 28
(1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.
[ link extern ]

Daca nici una dintre variante nu va place, nu va ramine decit sa mergeti in instanta si sa contestati acel PV de contraventie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
latka, moderator
Am citit HCL-ul. Dar în procesul-verbal nu scrie nici faptul că se poate plati jumătate din minim. Am întrebat la taxe și impozite și au spus că în acest caz trebuie platit exact cat scrie in procesul verbal. Dar e vorba de o sumă mare, 500 de lei pt un student de anul I care a circulat fara bilet de autobuz. Minim era 200 dar se pare că respectivul controlor este mai sever. Nu se gândește la vremurile in care trăim. Și nu cred că a apreciat corect gravitatea și circumstanțele faptei. Clar, copilul a greșit, și daca nu a avut 50 lei cât l-ar fi costat biletul cumpărat pe loc în autobuz, e clar că și amenda maximă va fi greu de platit. Tot in HCL am citit și de această posibilitate de a lua bilet din autobuz cu 50 lei. Nu stiu daca i s-au spus copilului de aceasta posibilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
bep, utilizator
Nu exista sa nu poata fi platit la jumatate din minim, scrie in art. 28 din OG2/2001. Functionarul nu va ia banii, pentru ca agentul constatator e prost. Contestati in instanta PV de contraventie, pe acest motiv, sau incercati sa platiti prin ghiseul.ro, jumatate din minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si la multi ani! am primit o amenda pentru lipsa plan ... DarkSoul DarkSoul Buna ziua si La multi ani! Am primit o amenda pentru lipsa plan tarifar cand am validat cardul in mijlocul de transport. Amenda este in cuantum de 500 lei, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)