avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal de contraventie

Un prieten a fost oprit de cei de la Comp.Nat.de Autostrazi si Drumuri pe DN1 cu o masina de 6500 kg si a fost amendat cu 2000 lei pe motiv ca pe DN1 circulatia este interzisa pt acest tonaj sambata si duminica. Vrea sa faca contestatie la procesul verbal in baza unor documente doveditoare astfel: se intorcea de la Tg Mures dupa ce descarcase o parte din marfa, restul de 2 to ramanand in masina pt a fi data retur la societatea unde lucreaza, avand aviz de insotire a marfii pt aceasta cantitate cu stampila societatii care returnase marfa. Agenta a scris in PV ca a circulat fara incarcatura desi nu a verificat acest lucru.
Intrebarea este: sunt sanse sa poata fi contestat PV si daca da, unde poate fi depusa contestatia tinand cont ca a fost oprit pe DN1 la Potigrafu?
Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:50, 2 Iulie 2010
Buna ziua !
Se poate contesta p-vb de contraventie la judecatoria la care este arondata localitatea Potigrafu . Sansele de castig depind insa de probe ....
Pentru motive temeinice se poate constata nulitatea procesului verbal.
Judecatoria competenta sa judece contestatia impotriva procesului verbal de contraventie este Judecatoria Ploiesti.
Motivele de nelegalitate, pe baza carora puteti solicita anularea procesului verbal si a amenzii ori inlocuirea acesteia cu masura avertizmentului, sunt cele prevazute de Ordonanta 2/2001 si OG 43/1997, astfel se poate constata nulitatea atat pentru dovedirea completarii eronate a procesului verbal ( incadrare juridica gresita, lipsa semnaturi, data gresita, ora, nume, CNP..ect) cat si pentru nedovedirea situatiei de fapt retinuta in cadrul procesului verbal.
Procesul verbal trebuie contestat in 15 zile de la primirea lui, contestatia suspenda obligatia de a plati amenda si inlatura celelalte consecinte.. pana la ramanerea definitiva si irevocabila a Hotararii pronuntate in acest dosar.
Contestatia nu se timbreaza si nu este necesara prezenta dumneavoastra la judecata potrivit 242 c.p. civ.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
ContSters112731, utilizator
Sanse de anulare a procesului verbal sunt numai daca gasiti vreo neregula in completarea acestuia.
Verificati corectitudinea celor consemnate in procesul verbal de contraventie si daca toate rubricile au fost completate de catre agentul constatator pentru a vedea daca sunt intrunite cauzele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001
Daca exista astfel de cauze in termen de 15 zile de la semnare/primire la domiciliu puteti formula contestatie la judecatoria competenta teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda arr ionutneamtu ionutneamtu Cu respect, Am si eu o intrebare. Acum 3 zile am fost oprit cu o autoutilitara de ARR iar la cantar am depasit putin greutatea incarcaturii. Ieri mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala; martor ursacheurse ursacheurse buna ziua, am primit o amenda de la protectia consumatorului. la magazin a fost numai gestionarul care nu a semnat procesul verbal, dar nu a fost intrebat daca ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda hcl 206 eu_arise eu_arise Buna ziua, va scriu cu rugamintea de a ma indruma in elaborarea contestatiei pt o amenda de parcare data in baza HCL 206. Pt a avea o baza de discutii va ... (vezi toată discuția)