avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... amenda
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

amenda

luni,am luat 500 lei amenta ca nu aveam pret expus la ceapa
eram la un targ in jud.Dambovita

daca contest PV si pierd,platesc cheltuieli de judecata

va multumesc amticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:20, 17 Noiembrie 2010
Puteti formula contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal.
Parerea mea este ca daca procesul verbal nu este lovit de cauzele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001,nu saveti mari sanse sa vi se anuleze procesul verbal.
In subsidiar solicitati inlocuirea amenzii cu sanctiunea avertismentului.
eu am scris:a venit o rafala de vant si a zburat pretul in sant".
dar cidat este faptul ca agentul a venit si ni-a cerut buletinu,apoi a zis sa vin la sectie dupa terminarea targului,ca vrea seful de post sa vb cu mine.
cand m-am dus la post,a inceput sa scrie PV
daca fac contestatie imi trebuie avocat???
daca as pierde,ar trebui sa platesc cheltuieli de judecata???
cam cat ar fi acestea???

va multumesc pentru ajutor
Nu prea aveti sanse sa vi se admita ,decat daca procesul verbal este gresit intocmit sau nu este intocmit cu respectarea prevederilor legale,situatie in care s-ar putea discuta despre clauzele de nulitate aratate mai sus
deci cel mai bine ar fi sa platesc amenda??????

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie stefan_72 stefan_72 Un prieten a fost oprit de cei de la Comp.Nat.de Autostrazi si Drumuri pe DN1 cu o masina de 6500 kg si a fost amendat cu 2000 lei pe motiv ca pe DN1 ... (vezi toată discuția)
Amenda radar - in procesul verbal este trecut alt model de autoturism lazarnicolae lazarnicolae salutari ! am luat o amenda radar in loc Tartasesti iar in procesul verbal la marca masini in loc de chevrolet agentul a trecut Dacia Logan cu acelasi nr de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala; martor ursacheurse ursacheurse buna ziua, am primit o amenda de la protectia consumatorului. la magazin a fost numai gestionarul care nu a semnat procesul verbal, dar nu a fost intrebat daca ... (vezi toată discuția)